logo logo
 
 

Bruisend Leiden

placehold


Vrijdag 28 oktober vond de vervolgbijeenkomst van Bruisend Leiden plaats; een bijeenkomst waarbij organisatoren van evenementen bij elkaar kwamen om te netwerken en van elkaar te leren. 

 

Centrummanagement Leiden gaf hiermee in samenwerking met de gemeente Leiden een vervolg aan de succesvolle bijeenkomst “Bruisend Leiden”, die afgelopen voorjaar door ruim 80 organisatoren werd bijgewoond.

Het programma werd om 13.45 afgetrapt door Centrummanager Erwin Roodhart.  

Vervolgens stond er een kijkje bij de buren op het programma: Johan Moerman - Directeur Rotterdam Festivals - informeerde de diverse evenementenorganisatoren over Rotterdam Festivals. Rotterdam Festivals dient als adviesorgaan, legt samenwerkingsverbanden tussen organisatoren, toetst evenementaanvragen inhoudelijk en kijkt hierbij ook naar de aansluiting van een evenement bij een bepaalde locatie en/of doelgroep. De inspanningen door Rotterdam Festivals zijn niet zonder resultaat: afgelopen jaar kreeg Rotterdam de prijs voor beste evenementenstad.  

Na deze bron van inspiratie werd de organisatoren het idee voor 'Leiden Festivals' voorgelegd, dat aan de hand van een aantal workshops werd besproken. Zo kwamen onder andere de invulling van de thema's duurzaamheid en gezamenlijke inkoop/opslag aan bod. Ook werd onderzocht of er een behoefte bestaat onder evenementorganisatoren aan workshops en welke thema's dan behandeld zouden moeten worden. 

Na de workshoprondes werd de middag afgesloten met een actieve brainstorm waarin de organisatoren hun ideeën konden laten horen en mening konden geven over de invulling van 'Leiden Festivals'. Het idee werd door de enthousiaste organisatoren positief ontvangen.

Om 17.00 uur werd de middag afgesloten door Robert Strijk, waarna onder het genot van een drankje en hapje nog gezellig kon worden nagepraat. 


Terugblik
Klik hier voor een terugblik van de eerste bijeenkomst van Bruisend Leiden op vrijdag 8 april 2016.