logo logo
 
 

Lustrum BinnenstadsBorrel in diepste parkeergarage van Europa

placehold

Woensdagmiddag 19 april is de diepste parkeergarage van Europa onder de Lammermarkt officieel geopend. Aansluitend aan de opening heeft op 22 meter onder de grond de 5e editie van de BinnenstadsBorrel plaatsgevonden.

Lees verder
 

Leiden genomineerd voor titel Beste Binnenstad van Nederland

placehold

Leiden is met negen andere gemeenten genomineerd voor de titel Beste binnenstad van Nederland in de categorie grote binnensteden.

Lees verder
 

Garagefestival Lammermarkt 19-23 april 2017

placehold

Met een meerdaags festival wordt de gloednieuwe parkeergarage aan de Lammermarkt feestelijk geopend. In een vijfdaags programma wordt jong en oud uitgenodigd om een bezoek te brengen aan het bouwkundige hoogstandje.

Lees verder
 

Leidse Binnenstad Index staat op 115

placehold

De Leidse Binnenstad Index meet het economisch klimaat van de binnenstad van Leiden. De index omvat 28 indicatoren die - verdeeld in 5 thema’s – geïntegreerd zijn in uiteindelijk één indexcijfer.

Lees verder
 

BBC One gebruikt binnenstad Leiden als toneel voor serie 'The Miniaturist'

placehold

Een filmploeg van BBC One filmt op 28 en 29 maart een paar historische straten van Leiden. Onder andere het Rapenburg en de Langebrug worden vastgelegd door de Britse zender.

Lees verder
 

Jan van Houtbrug komend weekend afgesloten

placehold

Op zaterdag 1 april wordt het beton gestort op de Jan van Houtbrug. Om deze werkzaamheden goed en veilig uit te voeren is het noodzakelijk dat de brug geheel wordt afgesloten voor al het verkeer.

Lees verder
 

Ontwerp bestemmingsplan Binnenstad ter inzage

placehold

Op 14 maart 2017 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden besloten om het ontwerpbestemmingsplan Binnenstad vrij te geven voor het indienen van zienswijzen.

Lees verder
 

Leven in de Brouwerij!

placehold

In het weekend van 25 en 26 maart wordt het grote L.I.B. (Leven in de Brouwerij) Festival gevierd in de Stadsgehoorzaal. Ruim 3500 bierliefhebbers kunnen hier meer dan 150 verschillende bieren van het vat proeven.

Lees verder
 

Dagje Leiden? Klik hier!

 

Tijdelijke inrichting stationsplein door NOV82 Architecten

placehold

NOV’82 Architecten scoorde met het winnende ontwerp ‘VisiteKAART’ overtuigend de meeste punten bij de jury.

Lees verder