logo logo
 
 

Ondernemen in Leiden?

Ondernemen in Leiden?


Zoekt u een locatie, wilt u een onderneming starten, verhuizen met uw bedrijf of kent u iemand die deze kans wil pakken?

Stichting Centrummanagement Leiden is het centrale informatiepunt voor ondernemers in de binnenstad van Leiden. Zij helpen u graag op weg middels gratis en onafhankelijk advies over de mogelijkheden voor retail (detailhandel en horeca) en vestigen in de binnenstad door:
 

Informatieboekje 'Ondernemen in Leiden'

placehold


Het informatieboekje kunt u hier downloaden. 

Wilt u meer weten over investeren in Leiden? Kijk dan op de website "Leiden stad van ontwikkelingen, stad van kansen" of neem contact op met Accountmanager Investeringen (Gemeente Leiden) Marjan van Duijn.

Erfgoed Leiden

placehold


Ondernemer zijn in de Leidse binnenstad betekent werken in een historische omgeving. Veel bedrijven hebben daar voordeel van omdat juist die historische uitstraling voor consumenten, toeristen en bewoners aantrekkelijk is. 
Erfgoed Leiden en Omstreken heeft een folder (PDF, 2 MB) gemaakt om te laten zien hoe belangrijk de historische binnenstad is voor ondernemers, zeker ook economisch gezien. Er is nog steeds veel mogelijk in historische panden. Maar waar kunt u terecht voor advies en hoe weet u als ondernemer wanneer u een vergunning nodig heeft? Kortom, hoe bereikt u een zo goed mogelijk resultaat met zo min mogelijk overlast en vertraging. De adviseurs van Erfgoed Leiden en Omstreken kunnen u bijstaan met hun expertise en gratis advies.

Naast deze publicatie heeft de gemeente Leiden, i.s.m. het Centrummanagement Leiden, ook de beknopte brochure
‘Bouwen & verbouwen’ (PDF, 215 KB) gemaakt met daarin handige tips en links over dit onderwerp voor u als ondernemer in Leiden.

Kijk ook naar het project herstel winkelpuien en gevelreclame van Erfgoed Leiden. Een historische stad wordt hoog gewaardeerd door bewoners, bezoekers, bollebozen en bedrijven. Lees meer over de subsidieregeling.

Lees voor meer informatie over bovenstaande onderwerpen ook de pagina van de Gemeente Leiden.


Daarom Leiden:

  1. Aantrekkelijke historische binnenstad: 1e Monumentenstad, 2e Museumstad;
  2. 3e creatieve klasse van Nederland;
  3. 4e plaats Cultuurindex;
  4. Effectieve citymarketing, promotie en communicatie en vele goed bezochte evenementen;
  5. Strategische en bereikbare ligging in de Randstad qua rijtijd (Schiphol 20 minuten - Den Haag 26 minuten - Rotterdam 35 minuten), met 5e station van Nederland: 70.000 reizigers per dag en qua treintijd (Schiphol 16 minuten - Den Haag 11 minuten - Rotterdam 33 minuten) met Leiden ‘aan zee’ stranden op 15 minuten;
  6. Welvarend verzorgingsgebied;
  7. Leidse regio aantrekkelijkste woonregio en 32 verschillende parken in Leiden om te recreëren;
  8. Groeiende bevolking Leidse regio: 266.000 naar 293.000;
  9. In Leiden topsectoren: Life science & health en Space en 17.000 Bioscience banen;
  10. Leiden in Top100 beste universiteiten ter wereld en 32.000 studenten.


Wilt u een gratis en onafhankelijke uiteenzetting over Ondernemen in Leiden? Maak nu een (telefonische) afspraak via 071-5140435 of via ondernemen@centrumvanleiden.nl.