logo logo
 
 

Good news for international students!

placehold


From December 2016 a Free WiFi zone network has been available in the area of the Nieuwe Rijn. Whenever you’re hanging out on the terrace at Einstein or are taking a walk through the weekly markets, it is possible to use free WiFi.

After logging in on the welcome page of the network you will be presented with a list of events and activities planned in Leiden, after which you’re free to use the network to share your Leiden experience and to explore our beautiful city even more!

The city of Leiden is currently looking into making Eduroam available to all students through this network, and is using this to test the concept of providing free WiFi all over the city.

Click on the picture on the left to tell us about your experience(s)! 

Free WiFi Leiden

placehold

Centrummanagement Leiden is op 16 december een proef met Free WiFi gestart in Hartje Leiden (Nieuwe Rijn, Vismarkt, Botermarkt) voor de periode van 6 maanden.

Leiden, 14 december 2017

Er wordt samengewerkt met de Stichting Wireless Leiden, winkeliersvereniging Hartje Leiden, de gemeente Leiden, Vooraf en Toe, Stripwinkel Dumpie, cafe van Engelen, Fietswinkel Trappers, Victoria Vastgoed en het stadhuis. Met deze service wordt bezoekers en toeristen in het gebied gratis WiFi in de openbare ruimte aangeboden, dus buiten op de terrassen en gedeeltelijk binnen in de zaak.


Tijdens de proef wordt gekeken op welke wijze de Free WiFi dienst geoptimaliseerd kan worden en of een uitbreiding in het hele centrum mogelijk is. Daarnaast worden er metingen gehouden naar de klanttevredenheid. Naast het bieden van de Free WiFi dienst worden de geanonimiseerde gegevens gebruikt om passanten te tellen en druktepatronen in beeld te brengen. Het doel hiervan is om het centrum van Leiden nog beter af te stemmen op de behoefte van bezoekers.


In samenwerking met de Gemeente Leiden en Universiteit Leiden wordt onderzocht of er andere diensten kunnen worden toegevoegd zoals EDU-roam. EDU-roam is een draadloos netwerk, dat gevoerd wordt door Surfnet. Surfnet is het netwerk van de universiteiten en hogescholen in Nederland.

Op welke manier worden gegevens verwerkt?
Alle personen die het Free Wifi gebied betreden met een mobiele telefoon worden opgemerkt door de aanwezige apparatuur. Het zogenaamde MAC-adres van een telefoon wordt in het systeem direct omgezet in een anonieme code, die niet terug te herleiden is tot het telefoontoestel. Iedere keer dat dezelfde mobiele telefoon door het systeem wordt herkend, krijgt dat MAC-adres telkens dezelfde code waardoor er waargenomen kan worden of dezelfde mobiele telefoons herhaaldelijk in het gebied komen. Hierdoor is het mogelijk om passanten te tellen en om druktepatronen te kunnen weergeven.

Bezoekers die het gebied betreden worden geattendeerd dat ze in een gebied komen waar Free WiFi is via het Free WiFi logo dat op de grond is gespoten.

Voor meer informatie over de verwerking van de gegevens verwijzen wij naar de gebruikersvoorwaarden en de privacyverklaring, bekijk hiervoor de bijgevoegde bestanden.


Ondernemer in het Free WiFi gebied? 
Download hieronder het logo en gebruik deze in uw uitingen. Benieuwd hoe je als ondernemer van het WiFi gebied een bijdrage kan leveren, neem dan contact op via
info@centrumvanleiden.nl.

Deel jij ook jouw ervaring? 
Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring met de Free WiFi proef. Je kunt deze delen via dit formulier. Alvast bedankt!Bijlagen: