logo logo
 
 

Bruisend Leiden #3

placehold
Op vrijdag 21 april vond de vervolgbijeenkomst van Bruisend Leiden plaats; een bijeenkomst waarbij organisatoren van evenementen bij elkaar kwamen om te netwerken en van elkaar te leren.

Centrummanagement Leiden gaf hiermee in samenwerking met de gemeente Leiden een vervolg aan de vorige edities van Bruisend Leiden waarin het concept Leiden Festivals en haar diensten centraal stonden.

Onderstaand een korte samenvatting van deze bijeenkomst. Onderaan is het het volledige verslag van deze bijeenkomst te vinden. 

Het programma werd afgetrapt door Centrummanager Erwin Roodhart. Voordat werd ingezoomd op Leiden Festivals, stelden andere belangrijke spelersdie actief zijn op het gebied van evenementen in Leiden zich voor aan de aanwezigen.

 

Stadsprogrammering | Pepijn Smit
Pepijn is aangesteld als stadsprogrammeur namens de stichting Stadsprogrammering. Deze stichting verbindt kunst en cultuur met de stedelijke, maatschappelijke en economische agenda.

Cultuurplein Lammermarkt | Arjen Pels Rijcken en Jørgen van der Krogt
Arjen en Jørgen vertellen vervolgens vol enthousiasme over de plannen voor dit nieuwe evenementenplein in Leiden.

Vrijwilligersplatform | Renée Schmidt
Op verzoek van het Cultuurfonds Leiden en Centrummanagement Leiden heeft Renée Schmidt een onderzoek gedaan naar de behoefte voor een vrijwilligersplatform. Ze gaf tijdens de bijeenkomst terugkoppeling op haar onderzoek.

Eco-glazen op evenementen | Jolisa van Leeuwen
Uit vorige edities van Bruisend Leiden is naar voren gekomen dat de organisatoren willen werken aan groenere evenementen in Leiden. Groen Glas Coach Jolisa van Leeuwen vertelt over de nieuwe eco-glazen waar Leiden dit jaar mee gaat werken tijdens ‘beheersbare evenementen’ (evenementen ‘waar een hek’ omheen staat).

Ontwikkeling Leiden Festivals| Mels Hartman

Na de pauze was het tijd om dieper in te gaan op de diensten van Leiden Festivals. Mels Hartman lichtte toe waar de ontwikkeling van de verschillende diensten van Leiden Festivals nu staat. Een groot onderdeel van deze toelichting werd besteed aan de gezamenlijke opslag.

Als afsluiting van dit onderdeel van het programma zou ook een toelichting worden gegeven op de ontwikkeling van locatieprofielen van alle evenementenlocaties. Omdat hiervoor te weinig tijd over was, heeft hiervoor een aparte bijeenkomst plaatsgevonden op een ander tijdstip. Klik hier voor het verslag.

Om 17.00 uur werd de bijeenkomst afgesloten met een drankje en werd de middag nog nabesproken door de aanwezigen.

Bijgevoegd het hele verslag van de derde editie van Bruisend Leiden.

 Even terugblikken...
Klik hier voor een terugblik van de Locatieprofielen
Klik hier voor een terugblik van Bruisend Leiden #2
Klik hier voor een terugblik van Bruisend Leiden #1