03-22-2023

27 mei: Fashion Festival

Op Zaterdag 27 mei is het weer zover: de tweede editie van het Fashion Festival, waarbij de hele Leidse binnenstad weer in het teken zal staan van fashion en lifestyle. In de binnenstad vinden er allerlei verschillende evenementen en activiteiten plaats.

Het Fashion Festival wordt georganiseerd om meer winkelend publiek naar de Leidse retail en horeca te trekken. Op de dag vinden er verschillende evenementen en activiteiten in de stad plaats. Zo staat er ook dit jaar weer een mobiele fashionshow op het programma. Tijdens het Fashion Festival krijgen bezoekers een gratis VIP-pas met QR-code, waarmee ze een aantal winkelroutes kunnen lopen en mee kunnen doen aan leuk acties.

Wat kun jij als ondernemer doen?

  • Organiseer een leuke actie of initiatief voor bezoekers (zoals gratis goodies, stylingadvies, leuke extra’s). Korting geven aan consumenten mag, maar is niet het doel van de dag
  • Geef extra informatie aan je klanten op het gebied van fashion en lifestyle
  • Communiceer naar je klanten dat het Fashion Festival eraan komt

Winkelroutes

Op de dag zelf zullen er vijf verschillende looproutes door de hele binnenstad lopen, ondernemers met leuke acties en initiatieven zullen hierin worden opgenomen. De verschillende routes hebben vijf verschillende thema’s bestaande uit: fashion, accessoires, make-up & verzorging, kids en vintage.

Horecagelegenheden

Ook de horeca kan aansluiten bij het Fashion Festival. Horecagelegenheden kunnen aanhaken op één van de routes met een leuke aanbieding (bijvoorbeeld door aanbiedingen, een gratis kopje koffie). 

Wat doet het Centrummanagement?

Naast de organisatie en coördinatie van het evenement, verzorgen we samen met Leiden & Partners de communicatie van het Fashion Festival. Vanaf dit jaar gebeurt dat onder de vlag van Trakteer jezelf op Leiden. Zo wordt er een sociale media-campagne uitgevoerd, zetten we straatreclame in de regio in en hangen er banieren in de stad.

Zet jouw onderneming in de schijnwerper

Doe mee met het Fashion Festival!

Meer interessant nieuws

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de binnenstad