logo logo
 
 

Leiden in top 3 winkelpanden: zonnig toekomstperspectief

placehold

Locatus meldt dat er in Nederland weer meer winkelpanden zijn die een zonnig toekomstperspectief bieden, zo wijst de nieuwste Retail Risk Index uit.

Leiden, 10 maart 2017

Voor het eerst sinds jaren ziet Locatus méér panden met een gezond risicoprofiel. In voorgaande jaren had 28% van de winkelpanden in Nederland een gezond risicoprofiel, nu is dat 32% van de panden. Het grootste herstel is te zien op de meubelboulevards en de binnenstedelijke winkelstraten. Verder doen de meeste binnensteden het goed. De drie binnensteden met het grootste aantal panden met een positief perspectief zijn:

  • Centrum Amsterdam: 35%
  • Centrum Leiden: 34%
  • Centrum Nijmegen: 33%


Retail Risk Index (RRI)

De Retail Risk INdex brengt het risicoprofiel van winkels en winkelgebieden in Nederland in kaart. Deze informatie reduceert onzekerheid over de toekomst van winkellocaties en brengt in beeld waar de kansen liggen. Wat houdt de RRI in?

De Retail Risk Index is een instrument dat risico's inschat voor het winkellandschap. Het toekomstig succes op een retaillocatie hangt niet alleen van de prestaties van de winkel zelf af, ook vraag en aanbod en de ontwikkeling van andere winkels in de directe omgeving zijn verantwoordelijk voor de overlevingskans van de winkel. De RRI brengt het risicoprofiel van een winkelpand in kaart. Dit gebeurt aan de hand van vier indexcijfers:

  1. pandindex: prestaties van het winkelpand;
  2. straatindex: ontwikkeling invulling winkelpanden van de straat rond het pand;
  3. branche-index: ontwikkeling van de branche die actief is in het pand;
  4. marktindex: verhouding tussen vraag en aanbod van de branch in de directe omgeving.

 

Voor Hans Gennotte, Vestigingsadviseur binnenstad Leiden bij het Centrummanagement, is de 2e plaats voor Leiden een bevestiging dat alle investeringen in de binnenstad van Leiden en de samenwerking tussen alle stadspartners om nieuwe retailformules aan te trekken en het vestigingsklimaat zo aantrekkelijk mogelijk te maken, hun vruchten beginnen af te werpen.Klik hier om het artikel van Locatus verder te lezen en meer informatie te vinden over de Retail Risk Index.

Bent u benieuwd naar de vestigingsmogelijkheden in de Leidse binnenstad, dan kunt u contact opnemen met Hans Gennotte via: 
hans@centrumvanleiden.nl of  06-82339819.


bron: Locatus
 

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems