logo logo
 
 

Cultuur en creativiteit in Energiepark

placehold

De gemeente Leiden en MeyerBergman Erfgoed Groep ondertekenden onlangs een intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van panden in het Energiepark en het Scheltemacomplex.


Leiden, 5 juni 2017

MeyerBergman Erfgoed Groep heeft een voorstel gemaakt voor de herontwikkeling van de panden in het Energiepark en het Scheltemacomplex waarbij cultuur, creativiteit en duurzaamheid voorop staan. Het Scheltemacomplex wordt de schakel tussen Cultuurkwartier, Energiepark en de Lammermarkt. Dit biedt mogelijkheden voor een versterking en verbinding van het culturele aanbod in Leiden.

Wethouder bouw en openbare ruimte, Paul Laudy: “MeyerBergman Erfgoed Groep is een bijzondere partij, bekend van het Westergasfabriek in Amsterdam. De panden in ons Energiepark, waaronder onze oude monumentale panden, lenen zich uitstekend voor een nieuwe bestemming met een cultureel en creatief aanbod. En dat is precies het initiatief waarmee MeyerBergman Erfgoed Groep ons benaderde. Ik geloof zeker dat we hiermee versneld onze ambities in de binnenstad kunnen realiseren.”.

Mark de Kruijk van MeyerBergman Erfgoed Groep: “Wij voelen ons sterk aangetrokken tot de stad met de hoogste monument dichtheid van Nederland. Zo’n omgeving past bij onze primaire drijfveer; het creëren van nieuw leven in historisch erfgoed”

De intentieovereenkomst is het startpunt om de haalbaarheid van het marktinitiatief te onderzoeken. Daarbij wordt de samenwerking gezocht met de huurders van de panden waar onder andere Stichting de Binnenvest en Veenfabriek, relevante stadspartners, omwonenden en de Vrienden van het Singelpark. Als in september blijkt dat de plannen haalbaar zijn en kunnen rekenen op draagvlak, zal de gemeente het verkooptraject aan Meyer Bergman Erfgoed Groep ingang zetten.


bron: Binnenstad in kaart, Gemeente Leiden


Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems