logo logo
 
 

Zomerafsluiting Haagweg en Morsweg

placehold

In de maanden juli en augustus laat de gemeente Leiden verschillende wegwerkzaamheden uitvoeren tussen de Haagweg en Morsweg. Door het combineren zijn de afsluitingen, die gepaard gaan bij wegwerkzaamheden, kort maar hevig.


Leiden, 17 juli 2017

De gemeente Leiden heeft ervoor gekozen de werkzaamheden in de zomervakantie uit te voeren om het woon-werkverkeer zo min mogelijk tot last te zijn.

Wat gaat er gebeuren?
Staatsspoorbrug: De Staatsspoorbrug is gelegen aan de Haagweg tussen de Potgieterlaan en de Rijnzichtstraat. Twee jaar geleden is deze brug gerenoveerd op het beton van de landhoofden na. Deze werkzaamheden worden deze zomer uitgevoerd. Rijnzichtbrug: De Rijnzichtbrug is gelegen in de Rijnzichtstraat tussen de Morsweg en de Haagweg. Na inspectie bleek dat het asfalt van de brug aan vervanging toe is. Ook wordt de brug met een betonlaag versterkt. Morsweg: De werkzaamheden aan de Morsweg vinden plaats tussen de Morssingel en de Rijnzichtstraat. Vorig jaar zijn de asfaltwerkzaamheden door de vorst niet doorgegaan. De asfaltwerkzaamheden worden gecombineerd met de werkzaamheden aan de bruggen.

Wanneer? 

 • 8 juli t/m 31 juli: STAATSSPOORBRUG
  Afsluiting:
  Deel van de Haagweg tussen Potgieterlaan en Rijnzichtstraat. 
  Gevolg: Omleiding voor het autoverkeer
 • 31 juli t/m 4 september: RIJNZICHTBRUG
  Afsluiting: Tussen de Haagweg en de Morsweg
  Gevolg: Omleiding voor auto- en fietsverkeer
 • 14 augustus t/m 16 augustus: MORSWEG
  Afsluiting: Tussen de Haagweg en de Morsweg
  Gevolg: Omleiding voor auto- en fietsverkeer

bron: Binnenstad in Kaart

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems