logo logo
 
 

Komst Holland Outlet Mall op losse schroeven

placehold

Goed nieuws voor Leidse ondernemers en bewoners die tegen de komst van de Holland Outlet Mall (HOM) in Zoetermeer zijn.


Leiden, 6 september 2017

De Zoetermeerse gemeenteraad dreigt nu namelijk met einde van Holland Outlet Mall. Dat meldt mediapartner Omroep West.

Deze gemeenteraad baalt van vertraging bij de besluitvorming rond de Holland Outlet Mall (HOM). Sommige partijen dreigen zelfs de stekker uit het project te trekken als er geen tempo wordt gemaakt, zo bleek maandagavond tijdens een commissievergadering.

De winkeliers- en ondernemersverenigingen uit Leiden lieten eerder al geen spaan heel van het besluit van de gemeenteraad van Zoetermeer om akkoord te gaan met de verdere uitwerking van de Holland Outlet Mall (HOM). 'Een onzinnig besluit met desastreuze gevolgen voor Zoetermeer en de regio waarbij het democratisch proces bovendien een schijnvertoning was,' aldus de ondernemers.

De tegenstanders schrijven in een manifest: 'Wij verwachten dat met 2,5 á 3 miljoen extra auto’s en een fors tekort aan parkeerplaatsen de situatie zeer ernstig zal verslechteren. Ook in de woonwijken rondom het Woonhart zullen er na realisatie van de HOM grote parkeerproblemen ontstaan en zal de verkeersveiligheid voor kinderen in die woonwijken fors verslechteren. Ook de bereikbaarheid van de diverse wijkvoorzieningen zal verslechteren.'


zie ook: Zoetermeerse gemeenteraad dreigt met einde van Holland Outlet Mall
zie ook: Leidse ondernemers vinden Holland Outlet Mall doodlopende weg
zie ook: Petitie tegen komst Holland Outlet Mall


Bron: Unity.nu

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems