logo logo
 
 

Outletcentrum Zoetermeer definitief van de baan

placehold

Het outletcentrum in Zoetermeer is definitief van de baan. De voltallige Zoetermeerse gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders hebben de komst van Holland Outlet Mall (HOM) maandagavond afgeblazen.


Zoetermeer, 11 september 2017

De PvdA wil dat de kosten worden verhaald op de initiatiefnemers van het winkelcentrum.

Op de plek van het Woonhart zou een futuristisch outletcentrum van maximaal 31.000 vierkante meter moeten komen. Maar afgelopen weekend trok projectontwikkelaar Provast zich terug uit de plannen. Door vertragingen zou het volgens de ontwikkelaar erg moeilijk worden om het project tot een goed einde te brengen. Volgens wethouder Marc Rosier is er sinds januari 430.000 euro aan de HOM uitgegeven.

Coalitiepartijen VVD, D66, PvdA en Lijst Hilbrand Nawijn (LHN) zien geen toekomst meer in de HOM. 'Jammer dat we zo'n gok hebben genomen en dat het niet is gelukt', zegt Lisette Meijer van de VVD. LHN hoort ook 'veel positieve verhalen' uit de stad over de HOM, maar ook deze partij trekt nu de steun in. Toch gooit de partij de deur niet definitief dicht. Nieuwe initiatieven zijn welkom.

'Duidelijkheid aan de stad'

Ook oppostiepartijen zien het outletcentrum niet meer zitten. De SP eist excuses van het college. 'Wat SP betreft komt de Holland Outlet Mall er niet nu en straks ook niet. Laten we die duidelijkheid geven aan de stad', aldus fractievoorzitter Lennart Feijen.


Marijke van der Meer van Zó Zoetermeer noemt het vastlopen van de HOM 'een complete afgang'.

bron: Omroep West

Hans Gennotte van Centrummanagement Leiden is verheugd met deze beslissing: “Namens de ondernemersverenigingen uit de Leidse binnenstad trekt Centrummanagement al sinds vorig jaar met vele andere ondernemersverenigingen en belangenbehartigers uit de Leidse regio op tegen de komst van de Holland Outlet Mall. De huidige uitdagingen in het retail landschap vereisen een focus op, en investeringen in de bestaande winkelgebieden om deze aantrekkelijker te maken voor de consument van vandaag en die van morgen. De komst van een Holland Outlet Mall had hierin contra-productief gewerkt.”


Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems