logo logo
 
 

Groene tuin en meer ruimte voor samenwerking op het stadhuis

placehold

Het stadhuis krijgt groene tuin en meer ruimte voor samenwerking met de stad. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.


Het stadhuis wordt geschikt gemaakt voor flexibel werken en optimaal en duurzaam in te kunnen zetten als werkplek voor ambtenaren.
Het stadhuis wordt een plek om elkaar te ontmoeten. Het college heeft hiervoor de eerste uitgangspunten vastgelegd. Zo komt er een multifunctionele foyer en betere vergaderruimte voor de raadscommissies. Er wordt een groene tuin in het atrium gecreëerd; de glazen atriumkap wordt verwijderd. Er wordt onderzocht of er ruimte kan komen voor een historische stadsmaquette van Leiden, een initiatief van inwoners. Door het nieuwe ontwerp kunnen er straks meer mensen op het stadhuis werken in een veel prettigere werkomgeving. Wanneer alles volgens planning verloopt, start de verbouwing medio 2019. De werkzaamheden duren zeker een jaar.

Stopzetten aanbestedingsprocedure aanvullende huisvesting.
In september van dit jaar heeft het college besloten het busstation op de huidige locatie te realiseren. Hoe het busstation wordt ingepast moet nog verder worden onderzocht. De in december 2016 gestarte Europese aanbestedingsprocedure voor de realisatie van de aanvullende huisvesting in het stationsgebied (stadszijde) is daarom stopgezet. De gemeente onderzoekt momenteel alternatieve mogelijkheden voor de aanvullende huisvesting en verwacht hierover in het voorjaar van 2018 verdere informatie te kunnen geven.

Bron: Binnenstad in kaart.

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems