logo logo
 
 

Universiteit en ondernemers ontmoeten elkaar

placehold

Woensdag 10 april jl. kwamen ruim 200 ondernemers uit de binnenstad bij elkaar om de negende editie van de BinnenstadsBorrel in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden te vieren.


Dit jaar bestaat de universiteit 444 jaar, een mooie aanleiding dus, om de eerste BinnenstadsBorrel van 2019 in het teken te zetten van de universiteit en de 444-viering, want tenslotte...444 jaar Universiteit Leiden, dat vier je samen!


TERUGBLIK
Ben je benieuwd naar het volledige verslag van de BinnenstadsBorrel in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden? Je kunt het HIER allemaal teruglezen!

Bekijk hieronder hoe het programma eruit zag.


444 jaar Universiteit Leiden: dat vieren we samen!
In 2019 bestaat de Universiteit Leiden 444 jaar. Een mooie aanleiding om de eerste BinnenstadsBorrel van dit jaar in het teken te zetten van de universiteit en de 444-viering. De Universiteit Leiden was ooit een cadeau voor de stad Leiden, van Willem van Oranje, omdat de stad zich zo dapper had verzet tegen de Spanjaarden. Nu, 444 jaar later, is het tijd voor weer een cadeau aan de stad: de 444-viering. Woensdag 10 april zette de universiteit daarom de deuren letterlijk voor jou open! In 44 minuten werd je bijgepraat waarom de stad zo belangrijk is voor de universiteit, hoe dit jubeljaar eruit ziet en wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Het programma was als volgt:
18:00 uur | Ontvangst met een hapje & drankje
18:44 uur | Welkomstwoord Universiteit Leiden
door Hester Bijl, Vice-Rector Magnificus
18.50 uur | Ondernemersupdate
door Erwin Roodhart en Hans Gennotte, Centrummanagement Leiden en Yvonne van Delft, wethouder Werk, Inkomen, Economie & Cultuur
19:05 uur | De 444 kennisquizzzz
door Lilian Visscher, Directeur Alumnirelaties & Fondsenwerving
19.15 uur | 444 jaar: dat vieren we samen!
door Renée Merkx, Directeur Strategische Communicatie & Marketing Universiteit Leiden
19:25 uur | Vraag & Aanbod pitches
met verschillende medewerkers van de universiteit, over o.a. evenementen & congressen, de LUF-kortingspas, City & Science, onderwijs & arbeidsmarkt en inkoop
19:28 uur | Netwerkborrel

Rondleiding

Op verschillende tijdstippen was er de gelegenheid een kijkje te nemen in het Zweetkamertje en de Senaatskamer. Het verzamelpunt was onderaan de trap, naast de ingang naar het Groot Auditorium.

De BinnenstadsBorrel werd je aangeboden door de ondernemers- en brancheverenigingen: Beestenmarkt, Breestraat, Haarlemmerstraat, Hartje Leiden, HerenDoeza, Pieterskwartier, Koninklijke Horeca Nederland afd. Leiden, Vecovab, Ambulante Handel, Hoteloverleg, Café Vereniging Leiden en Universiteit Leiden en Gemeente Leiden.

Terugblik
Klik HIER voor een terugblik van de november-editie: 'BinnenstadsBorrel was een groot feest - Centrummanagement Leiden 15 jaar!'

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems