logo logo
 
 

Ondernemend Leiden roept op tot intensievere samenwerking!

placehold

Op woensdag 7 februari a.s. zal in het Scheltemacomplex het Verkiezingsdebat met aansluitend de zevende editie van de BinnenstadsBorrel plaatsvinden.


UPDATE!

Wegens de grote belangstelling is het helaas niet meer mogelijk om je aan te melden. Wil je het debat toch graag volgen? Ga naar unity.nu of houd onze Facebookpagina (Centrummanagement Leiden) in de gaten voor de livestream.

PERSBERICHT

Leiden, 30 januari 2018

In het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 hebben 17 Leidse (ondernemers)verenigingen een manifest opgesteld. Hierin spreken de organisaties ambities uit om het vestigingsklimaat voor bedrijven en werknemers in Leiden te optimaliseren. Om deze ambities onder de aandacht te brengen, wordt op woensdag 7 februari het Verkiezingsdebat georganiseerd. Deze vindt plaats in het Scheltemacomplex (Marktsteeg 1). Aansluitend zal de zevende editie van de BinnenstadsBorrel voor ondernemers plaatsvinden.

Het gaat goed met Leiden, maar voor de komende collegeperiode is het van belang dat de overheid en het bedrijfsleven nóg meer hun krachten gaan bundelen.

Samenwerking
Het afgelopen jaar is veel geïnvesteerd in de stad, Leiden groeit, zo ook de werkgelegenheid. De intensieve samenwerking van het bedrijfsleven met een koersvast college hebben hierin een belangrijke rol gespeeld. Desondanks is het van belang dat overheid en bedrijfsleven gezamenlijk doorpakken, uitdagingen aangaan en samen kansen blijven verzilveren.

Verkiezingsdebat
Ambities op o.a. het gebied van bereikbaarheid, de binnenstadseconomie, de gevolgen van verstedelijking voor de bedrijventerreinen en de nieuwe omgevingswet (met wat dit gaat betekenen voor de ondernemers) zijn zaken die tijdens het debat de revue zullen passeren. In 5 kwartier zullen er vier krachtige stellingen volgens het Lagerhuis-concept worden voorgelegd aan de politieke partijen waarna zij, onder leiding van gespreksleider Ramses Braakman, met elkaar in debat gaan. De ondernemers worden van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Het debat zal worden afgesloten met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst. Het debat zal tevens live worden uitgezonden door Unity.tv.

BinnenstadsBorrel
Aansluitend zal de zevende editie van de BinnenstadsBorrel plaatsvinden. Hier is de gelegenheid om na te praten met de aanwezige politici.

Programma
17:45-18:30u | Inloop Verkiezingsdebat (incl. hapje en drankje)
18:30-19:45u | Verkiezingsdebat
19:30-19:45u | Inloop BinnenstadsBorrel
19:45-21:00u | BinnenstadsBorrel #7

Een sterke overheid en een sterk bedrijfsleven: Leiden heeft ze allebei nodig!

Geïnteresseerden kunnen op HIER alles inhoudelijk nalezen. Zo zijn de stellingen hier terug te vinden en worden de deelnemers aan het debat weergegeven en toegelicht.

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems