logo logo
 
 

WWW: 5 nieuwe evenementen toegevoegd

placehold

De sfeerverlichting brandt en de schappen van de supermarkten vullen zich alweer met snoepgoed… dit kan niets anders betekenen in Leiden: de Winter Wonder Weken komen er weer aan! En dit keer met een nóg mooier en completer programma.


Intocht van Sinterklaas, Huis van Sinterklaas en Pakjesbootdagen
Natuurlijk verwelkomen wij weer als eerste Sinterklaas en zijn Pieten en wel op zaterdag 24 november. Van zondag 25 november t/m dinsdag 4 december blijft Sinterklaas dan gezellig in zijn eigen huis logeren in het Huis van Sinterklaas, tijdelijk gevestigd in de Waag. En omdat Sinterklaas wel pepernoten moet blijven bakken én cadeautjes moet blijven aanvoeren, komt zijn eigen Pakjesboot 12 ook nog even naar Leiden. Van 28 t/m 30 november kun je aan boord van deze magische boot bij Brasserie de Poort.

Drijvende ijsbaan & drijvende kerstmarkt
Er kan weer een maand lang geschaatst worden op de drijvende ijsbaan op de Nieuwe Rijn. Tussen zaterdag 8 december tot en met zondag 6 januari kun je hier dagelijks terecht. Met ook dit jaar weer speciale programmering voor de allerkleinsten in het weekend en gave clinics en wedstrijden voor de oudere jongeren.

De kerstmarkt is dit jaar weer 12 dagen geopend van vrijdag 14 tot en met dinsdag 25 december. Net als vorig jaar is er live-muziek op het culturele podium, kun je genieten van heerlijke bratwursten, glühwein, een gezellige winter rondvaart maken én natuurlijk de laatste kerstinkopen doen. En de kerstman zelf? Die komt natuurlijk ook weer langs.

Nostalgische Kermis, Joris’ Kerstboom en Leiden Lumière
Dit jaar verplaatst de Nostalgische Kermis naar het Hooglandse Kerkplein. De KRO-NCRV komt opnieuw in Leiden tv-opnames maken voor het tv-programma ‘Joris’ Kerstboom’, waarbij tv-presentator Joris Linssen met mensen zoals jij en ik in gesprek gaat over wie hun dierbaren zijn en hier bijzondere verhalen over kunnen vertellen. Dit betekent ook dit jaar een kerstboom op het Hooglandse Kerkplein waar op 15 en 16 december tv-opnames worden gemaakt. En wat past er nou mooier bij een kerstboom dan een nostalgische kermis? Voor de opnames van het tv-programma zullen de lichtjes worden ontstoken, maar natuurlijk zullen de lichtjes al eerder branden. De eerste keer dat de lichtjes worden ontstoken, is op vrijdagavond 7 december en je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Je kunt dan alvast een bal in de boom hangen en genieten van een heerlijk warm drankje. Wethouder Yvonne van Delft telt samen met ons af totdat de lampjes branden. Aansluitend vindt een prachtig lichtspektakel plaats in de Hooglandse Kerk, verzorgd door het Blauwe Uur.

Korenweekenden
Geen echte kerstsfeer zonder echte kerstmuziek… dus dit jaar zijn er twee korenweekenden: 15&16 december én 22&23 december. Op diverse locaties in de binnenstad vind je grote en kleine(re) koren of muziekgezelschappen die het winkelen nóg gezelliger maken.

NIEUW! Groot Kerstcircus Leiden, Bärr, Winter Wonder Jacht, Winterverhalen Pieterskwartier en Rotary Santa Run Leiden
Het is bijna teveel om op te noemen, maar er zijn dit jaar vijf nieuwe activiteiten toegevoegd aan het Winter Wonder Weken programma, allemaal voor het hele gezin.

Van vrijdag 7 december t/m zondag 6 januari opent het Bärr Winterfestijn op het Stadhuisplein: een uniek Scandinavisch concept dat voor het eerst in Nederland te zien is en wel in ons mooie Leiden. Bärr is een rondreizend restaurant in Noorse viking tenten en staat voor winterse knusheid, knapperend houtvuur, berevellen, kinderprogrammering… en natuurlijk lekker eten.

Op zondagochtend 16 december gaan we weer op zoek naar de poolvossen in de stad. Heb je alle poolvossen gevonden en is je stempelkaart vol? Dan win je wellicht een mooie prijs. Maar ja, meedoen is nog altijd belangrijker dan winnen!

Terwijl de poolvossen door de stad lopen, waan je je in het Pieterskwartier even helemaal ergens anders. Het nieuwe festival ‘Winterverhalen Pieterskwartier’ tovert het toch al prachtige Pieterskwartier om tot het pittoreske Londen van de 19e eeuw. Stegen die volhangen met wasgoed, een stadsomroeper die het laatste nieuws brengt, een knetterend houtvuurtje en ruziënde hoertjes in de Diefsteeg! Kom ook genieten van het verhaal van Scrooge en laat je verrassen door straattheater op het Pieterskerkplein!

Wil je zien hoe mooi de binnenstad van Leiden ’s avonds is én ook nog iets doen voor het goede doel? Dan is de Rotary Santa Run Leiden een aanrader. Op vrijdagavond 21 december wandelen 1000 kerstmannen- en vrouwen door de binnenstad. Dat wordt een geweldig gezicht! De wandeling duurt 3 kilometer, dus iedereen kan meedoen. Wie naderhand nog energie over heeft, kan in kerstman-oufit aansluitend nog even gratis komen schaatsen! Meer informatie en inschrijven via:
www.leiden.rotarysantarun.nl.

En dan tot slot: het Groot Kerstcircus Leiden staat dit jaar voor het eerst op de Lammermarkt en wel van 21 t/m 30 december. Stap in de magische wereld van het circus waar je wordt verrast door acrobaten, clowns, een illusionist en nog vele anderen artiesten. Meer informatie en tickets via:
www.grootkerstcircusleiden.nl.

Het belooft weer een hele gezellige tijd te worden in Leiden. En dat zou natuurlijk nooit kunnen zonder die honderden vrijwilligers die zich inzetten voor, tijdens en na al deze evenementen om alle bezoekers te verwelkomen en te helpen. Langs deze weg willen wij hen nu alvast bedanken voor hun onbetaalbare inzet en enthousiasme.

Meer informatie en openingstijden
Wil je meer weten over alle evenementen, openingstijden en bijzonderheden? Ga dan naar
www.leiden.nl/winterwonderweken of check de Facebook-pagina’s van de verschillende evenementen.

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems