logo logo
 
 

Informatie voor ondernemers over de coronacrisis

placehold

De landelijke maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen hebben grote consequenties voor de samenleving. Op de website van de gemeente staat alle actuele informatie voor ondernemers.

 

Update 30-03-2020
Voor ondernemers die te maken hebben met de gevolgen van de coronacrisis worden zowel lokaal als landelijk regelingen getroffen als ondersteuning. Op deze pagina is alle informatie voor ondernemers te vinden. 

--
20-03-2020
Nadat vorige week door de regering werd besloten om grote evenementen met meer dan 100 bezoekers te verbieden, werd gistermiddag besloten dat alle horeca en scholen hun deuren moeten sluiten. Dat heeft directe gevolgen, niet alleen voor de binnenstad, maar natuurlijk ook voor jou als ondernemer.

Naar aanleiding van de strenge richtlijnen die zijn gesteld, willen wij jullie laten weten dat wij in deze onzekere tijden klaar staan voor jullie en kunnen meedenken over oplossingen. Het Centrummanagement is hiervoor iedere werkdag te bereiken via info@centrumvanleiden.nl. Daarnaast hebben wij dagelijks contact met de gemeente Leiden over de maatregelen die kunnen worden genomen om ondernemers te helpen.

Van welke regelingen kan ik als ondernemer gebruik maken?
Vanuit de overheid wordt er hulp geboden aan ondernemers die getroffen worden door de gevolgen van de coronacrisis. Het gaat hierbij om bestaande en nieuwe regelingen, zoals werktijdverkorting en belastinguitstel.

Meer informatie over deze regelingen kan gevonden worden op de website van de Kamer van Koophandel.

Wat doen we verder?
Aanstaande woensdag hebben wij een spoedoverleg met de gemeente om te bespreken welke mogelijkheden er zijn om ondernemers te ondersteunen. Wij zullen jullie op de hoogte stellen van de uitkomst van dit gesprek. Mocht je suggesties hebben voor gemeentelijke maatregelen, kun je deze mailen naar info@centrumvanleiden.nl.

Wij wensen jullie veel succes en gezondheid toe in deze onzekere tijden en zullen jullie op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen.

Het team van Centrummanagement Leiden

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems