logo logo
 
 

Gijs Holla: Samen komen we slagvaardig uit deze crisis

Vanaf deze week heeft het grootste gedeelte van de binnenstadondernemers de deuren van hun winkel moeten sluiten.

Nadat gedurende een groot gedeelte van het jaar de horeca al gesloten was, is nu ook een groot gedeelte van de retail dicht. Het doet mij pijn om de Leidse binnenstad in de decembermaand zo stil te zien. Wij als Centrummanagement doen er alles aan om ondernemers door deze crisis te helpen, bieden een luisterend oor waar nodig en springen bij wanneer dat kan.

Al het gehele jaar roepen wij Leidenaren op om, nog meer dan anders, aankopen te doen bij Leidse ondernemers. De afgelopen maanden hebben we deze oproep vooral gefocust op de horeca, vanaf deze week richten wij de aandacht ook op de Leidse winkels. Inmiddels hebben wij alle webwinkels verzameld op een overzichtspagina en is de Leiden Open-campagne, oorspronkelijk bedoelt om de drukte zo goed mogelijk te spreiden, omgevormd naar een oproep om in lokale webwinkels kerstinkopen te doen. Om deze oproep extra kracht bij te zetten verloten we onder de mensen die een aankoop doen Trakteerkaarten ter waarde van €20.

Daarnaast blijven wij ons ook op de lange termijn richten. De bezoekerscampagne Trakteer jezelf op Leiden zal, zodra de omstandigheden dat weer toelaten, weer worden opgestart. Verder is het Centrummanagement bezig met de ontwikkeling van de Liever in Leiden-campagne, die in februari zal starten. Deze campagne komt voort uit de ‘koop lokaal’-gedachte en zal de komende jaren uitgroeien tot een beweging die Leidenaren motiveert om in de stad aankopen te doen. Ten slotte start het Centrummanagement in het nieuwe jaar met een parkeercampagne, om bezoekers naar de nieuwe parkeergarages te trekken.


Het zijn moeilijke tijden voor alle Leidse ondernemers. Samen zorgen we er echter voor dat we zo goed en slagvaardig mogelijk uit deze crisis komen. Heeft u suggesties over hoe wij de ondernemers verder kunnen bijstaan of wilt u in gesprek over de gevolgen van deze crisis, neem dan contact met ons op via info@centrumvanleiden.nl.

Met vriendelijke groet,
Gijs Holla
Centrummanager Leiden

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems