logo logo
 
 

Dit zijn de twee nieuwe eigenaren van Comtesse

Na een kortstondige zoektocht, ondersteund door het Centrummanagement Leiden, zijn er twee nieuwe eigenaren gevonden voor lederwarenwinkel Comtesse.

Vanaf maandag 1 maart nemen Robbin Stikvoort en Charissa Faber de tassenwinkel op de Breestraat over, waarmee deze ‘Leidse parel’ ook voor de toekomst behouden blijft voor de Breestraat. ‘Het is fantastisch dat we ervoor zorgen dat deze winkel ook na meer dan 80 jaar niet uit het Leidse straatbeeld verdwijnt’.

Toen Robbin en Charissa van de zoektocht naar een nieuwe eigenaar voor Comtesse hoorden, werden zij meteen enthousiast. Robbin: ‘Ik heb een aantal jaar geleden een horecazaak op de Beestenmarkt gehad en liep nu al een tijd rond met het idee om een winkel in Leiden te openen, het overnemen van Comtesse was dan ook een kans die ik niet wilde laten liggen. De Breestraat blijft een van de best bezochte winkelstraten in Leiden, om hier een winkel met een grote, vaste klantenkring te kunnen runnen is een droom die uitkomt’.

Ondanks de coronacrisis heeft Robbin veel vertrouwen in de toekomst: ‘De eerste versoepelingen voor winkels zijn al doorgevoerd, en door het openen van een webwinkel zorgen we ervoor dat klanten ook online bij ons kunnen bestellen en via click en collect bij ons kunnen afhalen. Daarmee spelen we niet alleen in op de huidige coronasituatie, maar zijn we ook klaar voor de toekomst’. Daarnaast denkt Robbin dat als de crisis achter de rug is, veel mensen Comtesse weer zullen vinden: ‘De coronacrisis duurt niet eeuwig, hopelijk kunnen Nederlanders over een aantal maanden weer op vakantie. Daar horen natuurlijk ook reiskoffers bij!’.

Hoewel Robbin en Charissa een aantal veranderingen gaan doorvoeren bij Comtesse, zoals het openen van een webwinkel en het uitbreiden van het assortiment, willen ze de lijn van de ‘oude’ winkel doorzetten. ‘Over de afgelopen decennia heeft Comtesse een bepaalde sfeer ontwikkeld, waarin veel mensen zich thuis voelen. We blijven daarom persoonlijk advies geven en houden de merken waar Comtesse om bekend staat in ons assortiment’, aldus Robbin. ‘We kunnen dan ook niet wachten om op 1 maart de winkel over te nemen, en hopelijk snel daarna de vaste klanten van Comtesse persoonlijk in de winkel te ontmoeten!’

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems