logo logo
 
 

Even voorstellen: Joost van Geijlswijk, de nieuwe wijk-boa van de binnenstad

Sinds januari heeft de Leidse binnenstad een nieuwe wijk-boa.

Met Joost van Geijlswijk hebben ondernemers een nieuw aanspreekpunt als zij vragen hebben over handhaving in het centrum van Leiden. Na negen jaar in verschillende plaatsen in Nederland actief te zijn geweest als boa, maakt Joost nu de overstap naar de Leidse binnenstad. Hoog tijd dus om kennis te maken met de nieuwe binnenstad-boa van Leiden.

Joost van Geijlswijk is al negen jaar actief als buitengewoon opsporingsambtenaar, in die tijd heeft hij zeven jaar gewerkt als handhaver in het openbaar vervoer in Leiden, Utrecht en Amsterdam. Sinds twee jaar was Joost actief als jeugd-boa in Leiden-Zuid: ‘In die twee jaar heb ik samen met mijn collega’s veel bereikt in Leiden-Zuid, want naast het controleren van de vaste overlastplekken, hebben we ook met succes geprobeerd het contact met de jongeren te verbeteren. We hebben daarbij de verschillende jongerengroepen in kaart gebracht en de band tussen Handhaving en de jeugd verbeterd, waardoor er meer wederzijds begrip ontstond’.

Na twee jaar in Leiden-Zuid was het echter het moment om de overstap naar de binnenstad te maken: ‘Doordat Martin Oppelaar, de vorige centrum-boa, een andere rol binnen Handhaving is gaan vervullen, kwam er bij de handhaving in de binnenstad een plek vrij. Ik hoefde niet lang na te denken om de overstap naar het centrum van Leiden, een van de mooiste plekken van de stad, te maken!’ Daarnaast krijgt hij in zijn nieuwe rol bredere werkzaamheden: ‘Als wijk-boa in de binnenstad kan ik nog meer betekenen voor de inwoners, ondernemers en partners in mijn wijk’.

Joost kijkt het meest uit naar het opzetten en onderhouden van contacten in de binnenstad om zo samen met hen in positieve zin een steentje bij te dragen aan een veiliger, schoner en nog mooier Leiden: ‘Ik wil dat de bewoners en ondernemers weten dat ze bij mij terecht kunnen als ze tegen zaken aanlopen waarbij Handhaving betrokken moet worden, daarom zal ik ook regelmatig op de fiets de binnenstad in gaan om zo makkelijk aanspreekbaar te zijn voor iedereen die een praatje wil maken’. Daarnaast wil Joost in het bijzonder de band met de ondernemers in de binnenstad aanhalen: ‘Ik ben nu druk bezig met mijzelf voor te stellen bij ondernemers doormiddel van een praatje, door aan te sluiten bij overleggen of individuele gesprekken onder het genot van een bak koffie. Zo kom je er achter dat iedereen een eigen zienswijze op bepaalde zaken heeft. Door de kennis en verstand van zaken van de ondernemers en mijn kennis van de gemeente en handhaving, denk ik dat we er samen voor kunnen zorgen dat Leiden een nog mooiere stad wordt’.

Ondernemers die kennis willen maken met Joost kunnen hem mailen via J.van.Geijlswijk@leiden.nl of bellen via 0611758951. ‘Of spreek mij gerust aan als je mij ziet in de binnenstad’, aldus Joost.

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems