logo logo
 
 

Vragen aan de gemeente? Nu ook per WhatsApp bereikbaar!

placehold

Gemeente Leiden is gestart met een pilot waarbij inwoners via WhatsApp vragen aan de gemeente kunnen stellen. WhatsApp biedt een persoonlijke en laagdrempelige manier om een vraag te stellen.


Bovendien kan uitgebreide informatie van de website makkelijk via WhatsApp worden gedeeld. Gedurende zes maanden wordt gekeken of inwoners WhatsApp gebruiken voor het communiceren met de gemeente. WhatsApp is geschikt voor het beantwoorden van korte en duidelijke vragen. Meer complexe vragen die niet kort en bondig te beantwoorden zijn, worden telefonisch of via de website afgehandeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beleidsvragen, productaanvragen of vragen die privacygevoelige informatie betreffen.

Gebruik WhatsApp
Het WhatsApp-telefoonnummer van de gemeente Leiden is 06-30696384. Dit telefoonnummer kan alleen worden gebruikt om WhatsApp-berichten te sturen. Om een WhatsApp te sturen, moet het nummer toegevoegd worden aan de contactenlijst. De gemeente Leiden probeert zo snel mogelijk en uiterlijk binnen twee uur te reageren. Het is niet mogelijk op dit nummer de gemeente Leiden te bellen of te sms’en. WhatsApp-berichten worden behandeld tijdens kantooruren, van maandag tot en met vrijdag, van 08.30 uur tot en met 17.00 uur. De gemeente stuurt geen privacygevoelige informatie via WhatsApp.

Bron: Binnenstad in kaart.

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems