logo logo
 
 

Breestraat krijgt winkelstraatmanager

placehold

Op verzoek van de ondernemersvereniging Breestraat en omgeving begint per direct een winkelstraatmanager in de Breestraat.


Dit jaar begint de gemeente aan een ingrijpende herinrichting die veel vraagt van de ondernemers. Ronald van der Steen, auteur van het Handboek Winkelstraatmanagement en bekend van zijn betrokkenheid bij de projectgroep Breestraat 2022 van Stadslab, vult de functie in.

13 februari bekrachtigde de gemeenteraad het voorstel van het college van B&W om de Breestraat dit jaar her in te richten. Dat betekent dat de Breestraat gedurende een aantal maanden voor doorgaand verkeer dicht gaat. Tijdens deze periode plaatst de gemeente nieuwe straatverlichting, nieuwe stoepen, wordt de straat opnieuw geasfalteerd en komt er een nieuw plein bij het Gangetje. Een ongelooflijk ingrijpende herinrichting die veel van de ondernemers vraagt.

Maar dat is niet alles; in deze periode wordt van ondernemers gevraagd om mee te denken hoe ‘groen’ toe te voegen aan de Breestraat, welke nieuwe vorm van feestverlichting er moet komen en wordt er gekeken naar passende evenementen in de Breestraat. Tevens gaan de ondernemers aan de slag met het opstellen van een visie op de Breestraat voor de komende 5 jaar. En dat alles terwijl de ondernemers hun winkel gewoon open hebben.

Ondernemers vragen om tijdelijke extra ondersteuning
Vanuit ondernemers kwam dan ook de roep om extra ondersteuning in dit lastige jaar waarin er veel voor hen verandert. Ondersteuning die ondernemers helpt bij het bedenken van alles wat nog nodig is om van de Breestraat weer een echt mooie straat te maken. Vanuit Centrummanagement onderschrijven we die behoefte en zien we de tijdelijke inzet van een winkelstraatmanager als een uitstekend instrument. 

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems
Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsitems