logo logo
 
 

Ondernemersblog

placehold


Deze pagina staat vol met Leidse verhalen, de ondernemers vertellen hier hun unieke verhaal. Dit is een plek voor ondernemers, door ondernemers. Om elkaar te inspireren en samen te brengen. Het geeft een overzicht van de diversiteit van ondernemingen in de stad en laat zien waarom Leiden, juist voor bedrijven, zo'n geweldige stad is! Jouw onderneming ook op het blog? Neem dan gerust
contact met ons op.

De Vliegershop

placehold

Dit jaar bestaat ‘De Vliegershop’ 25 jaar. Wij gingen langs bij Dagobert Schulp, eigenaar van de Vliegershop, om er achter te komen wat zijn geheim is.


Benieuwd naar het hele verhaal? Klik dan hier!

City Hotel Nieuw Minerva

placehold

Het familiebedrijf City Hotel Nieuw Minerva is al 35 jaar gevestigd in Leiden. In de in Oudhollandse sfeer ingerichte “Blauwe Zaal” gingen wij het gesprek aan met Katinka, partner van eigenaar Kees Bos. Zij vertelde ons graag meer over het ondernemen op de Boommarkt 23.

Benieuwd naar het hele verhaal? Klik dan hier!

Happy Tosti

placehold

Het is alweer een jaar geleden dat Happy Tosti zijn deuren opende in de Maarsmansteeg 10A. Om goed te kunnen laten zien hoe leuk Happy Tosti is hebben we niet alleen Mike, de bedrijfsleider van Happy Tosti geïnterviewd, maar ook Daan. Daan is werknemer bij Happy Tosti en vertelde ons graag hoe het is om hier te werken.

Benieuwd naar het hele verhaal? Klik dan hier!

Antraciet Living & Fashion

placehold

Op Nieuwe Rijn 29 in Leiden is sinds zes jaar Antraciet Living & Fashion gevestigd. Volgens eigenaresse Tanja Deurloo is het de mooiste plek van Leiden om een onderneming te hebben. Tanja is een echte onderneemster die elke dag de passie voor haar werk uitstraalt, en dat zie je terug in de winkel en op haar social media kanalen. We spraken met Tanja over haar mooi winkel Antraciet.

Benieuwd naar het hele verhaal? Klik dan hier!

FAAS est 2016 Flowers and more

placehold


Al tien jaar lang pakt eigenaresse Helmi Faas van ‘Faas est.2016 Flowers and more’ uit met haar schitterende kerstwinkel. Donderdag 9 november opende Helmi voor de 10e keer een prachtige kerstwinkel die tot en met 24 december te vinden is aan de Breestraat 119.

Benieuwd naar het hele verhaal? klik dan hier!

Chummy Coffee

placehold


Jaap van der Schee & Corrie Zandbergen zijn de hartelijke eigenaren van Chummy Coffee in de Breestraat in Leiden. Vakmanschap en kwaliteit zijn voor beiden erg belangrijk. Chummy Coffee is een koffiebar waar men alleen specialty coffee gebruikt. Een echte koffiebar waar alles draait om de koffie; een uniek concept voor Leiden.

 

Benieuwd naar het hele verhaal? Klik dan hier!

Stichting De Leidse Rederij

placehold


Stichting De Leidse Rederij is een van de grootste Rederijen in de Leidse omgeving. De stichting wordt draaiende gehouden een grote groep vrijwilligers, één werknemer, Daaf als Directeur en door boegbeeld Peter Labrujère (de oprichter en tevens iconische Leidenaar). De stichting is in het bezit van elf prachtige sloepen in verschillende vormen en maten. Door de diversiteit van de mooie groep vrijwilligers kan iedereen op zijn manier zijn steentje bijdragen aan de onderneming. De vaartochten zijn sfeervol en er wordt in geur en kleur over de stad verteld door de gezellige stuurmannen én stuurvrouwen die de boten besturen. Leiden heeft 28 kilometer aan idyllische grachten, er is geen leukere manier dan de stad te ontdekken via deze grachten. Op een zonnige vrijdag vertelde Daaf mij vol passie en enthousiasme alles over deze geweldige stichting.

Benieuwd naar het hele verhaal? Klik dan hier

Borg & Daphne

placehold


Borg & Daphne Sieraden is een prachtig bedrijf waar twee mensen met veel passie een ambacht uitoefenen. Het stel heeft hun winkel op de Nieuwe Rijn in Leiden, hier is tevens het atelier en het woonhuis van de goud- en zilversmeden. Borg & Daphne hebben elkaar ontmoet op de opleiding in Schoonhoven en zijn sindsdien samen. In 1994 vestigden de twee zich in Leiden omdat Daphne hier is opgegroeid en er op dat moment nog geen zilver- of goudsmid in de stad gevestigd was. Het is een geweldige keuze geweest voor Borg & Daphne die beiden nog met veel plezier in Leiden wonen & ondernemen.

 

Benieuwd naar het hele verhaal? Klik dan hier.

Vooraf en toe Eet-, Drink- en Kunstlokaal

placehold


Voorafentoe is een Eet-, drink- en Kunstlokaal op de Botermarkt in Leiden. Vooraf en toe is de vaste ontmoetingsplek van veel Leidenaren, studenten, families, kunstenaars en vriendenclubjes. Vooral op woensdagen en zaterdagen is het een komen en gaan van gasten die Voorafentoe in combinatie met de markt bezoeken. Op vrijdag, zaterdag en zondagmiddag wordt Voorafentoe vaak gebruikt voor afstudeerborrels, feestjes en verjaardagen. Om de 6 weken hangt er een nieuwe kunstcollectie aan de muren. Het bedrijf wordt al 16 jaar met veel liefde gerund door Hadi en Claudine die iedereen met veel openheid ontvangen op hun terras. Hadi, een ras ondernemer in onze ogen, vertelt me onder het genot van een heerlijke vers jus d’orange op het zonnige terras alles over zijn bedrijf.

 

Klik hier voor het volledige blog!

Banketbakkerij - Lunchroom Snijers

placehold


Banketbakkerij/Lunchroom Snijers is een Leidse klassieker. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1829 en tot op de dag van vandaag kunnen consumenten hier terecht om ambachtelijke heerlijkheden te kopen die al generaties lang op dezelfde manier gemaakt worden. De Lunchroom bevindt zich naast de bakkerij, deze kamer was tot 1900 nog onderdeel van het woonhuis van de Snijers familie. CML ging langs en vroeg Bob Snijers het hemd van het lijf!

 

Klik hier voor het volledige blog!

Leuke Zaak

placehold


Leuke zaak is een sfeervolle kledingwinkel op de Nieuwe Rijn. De winkel bestaat sinds 2011 en verkoopt zowel nieuwe als tweedehands kleding voor een diverse groep vrouwen. De inrichting van de winkel sluit feilloos aan op de uitstraling van het historische pand. Een mix van nieuw en oud, tot in de puntjes uitgewerkt. Wij gingen langs voor een warm gesprek met eigenaresse Josine.

 

Klik hier voor het volledige blog!