logo logo
 
 

TIPS & TRICKS

placehold


Algemeen alarmnummer 112
Politie 0900-8844
Brandweer (informatie) 088-2465000
Ambulance (informatie) 071-5730000
Slachtofferhulp 0900-0101
Slachtofferhulp detailhandel 0800-0801
Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

placeholdMeldpunt zwerfafval/grafitti/kapotte verlichting

Handhaving
De afdeling handhaving is verantwoordelijk voor het handhaven van de lokale wet- en regelgeving op het gebied van parkeren, afval, fietsen, terrassen en meer.

(bereikbaar op werkdagen tussen 7:30-17:00 uur)

Servicepunt Bouwen en Wonen
Bij het Servicepunt Bouwen en Wonen kunt u terecht voor zaken als gevelreclame, aanlegvergunningen en sloopvergunningen.
Bureau Evenementen
Het Bureau Evenementen is verantwoordelijk voor de verwerking van alle aanvragen voor een evenementenvergunning. Op de website vindt u voorwaarden, procedures en kosten.

Valt je iets op in de OPENBARE RUIMTE en wil je dit graag melden? Bel dan 14-071 of vul het meldingsformulier in op de site van de gemeente.

Actueel overzicht van (GRAAF)WERKZAAMHEDEN in de stad: www.centrumvanleiden.nl.

placehold


Zie voor de regels rondom het laden & lossen op de Breestraat de communicatie flyer.

placehold


Wil je een nieuw bedrijf starten? Wil je de bedrijfsvoering wijzigen of verbouwen of uitbreiden? Meestal heb je dan een omgevingsvergunning nodig en stuit je op complexe regelgeving. In deze memo willen wij een globaal beeld schetsen van de te doorlopen procedures op het gebied van bouwen en verbouwen.

placehold


Ondernemer zijn in de Leidse binnenstad betekent werken in een historische omgeving. Veel bedrijven hebben daar voordeel van omdat juist die historische uitstraling voor consumenten, toeristen en bewoners aantrekkelijk is.


Wilt u meer weten over vergunningen- en subsidieregels voor de verschillende soorten monumenten óf wilt u weten of uw pand een monument is? Lees dan hier verder.