logo logo
 
 

TIPS & TRICKS

placehold


Verdachte personen/ zakkenrollers of winkeldieven? Neem dan contact op met de politie via 06-54744341

Bij het aanhouden van verdachten dient met het gebruikelijke
112 te bellen.

Politie, locatie Leiden-Midden

Langegracht 11 
2311 NV Leiden

placeholdMeldpunt zwerfafval/ grafitti/ kapotte verlichting

Handhaving
De afdeling handhaving is verantwoordelijk voor het handhaven van de lokale wet- en regelgeving op het gebied van parkeren, afval, fietsen, terrassen en meer.

(bereikbaar op werkdagen tussen 7:30-17:00 uur)

Servicepunt Bouwen en Wonen
Bij het Servicepunt Bouwen en Wonen kunt u terecht voor zaken als gevelreclame, aanlegvergunningen en sloopvergunningen.
Bureau Evenementen
Het Bureau Evenementen is verantwoordelijk voor de verwerking van alle aanvragen voor een evenementenvergunning. Op de website vindt u voorwaarden, procedures en kosten.

placehold


Zie voor de regels rondom het laden & lossen op de Breestraat de communicatie flyer.

placehold


Wil je een nieuw bedrijf starten? Wil je de bedrijfsvoering wijzigen of verbouwen of uitbreiden? Meestal heb je dan een omgevingsvergunning nodig en stuit je op complexe regelgeving. In deze memo willen wij een globaal beeld schetsen van de te doorlopen procedures op het gebied van bouwen en verbouwen.

placehold


Ondernemer zijn in de Leidse binnenstad betekent werken in een historische omgeving. Veel bedrijven hebben daar voordeel van omdat juist die historische uitstraling voor consumenten, toeristen en bewoners aantrekkelijk is.


Wilt u meer weten over vergunningen- en subsidieregels voor de verschillende soorten monumenten óf wilt u weten of uw pand een monument is? Lees dan hier verder.

placehold


In 2005 is het OZB tarief voor niet woningen met 5,3% verhoogd. Het geld dat daarmee extra is opgehaald is ter beschikking gesteld aan het Ondernemersfonds Leiden. Zij 'sluizen' het geld door naar de trekkingsgerechtigde gebieden in de stad. Het Centrummanagement Leiden is de trekkingsgerechtigde voor het Centrum. Door de bijdrage uit het ondernemersfonds kunnen collectieve uitgaven gefinancierd worden zoals de feestverlichting.
 

Postadres
Ondernemersfonds Leiden
T.a.v. Bestuur
Stationsweg 41
2312 AT LEIDEN

Website: www.ondernemersfonds.nl 

mail: info@ondernemersfonds.nl