logo logo
 
 

Retail Samenwerking

placehold


Vanaf 2014 richt Centrummanagement Leiden zich actiever op een breder en uitgebreider winkelaanbod in de Leidse binnenstad, dat optimaal aansluit bij de behoeften van de consument. In samenwerking met de makelaars, vastgoedondernemers, gemeente Leiden en stadspartners is er een plan opgesteld om u als ondernemer actief te informeren en adviseren over de vestigingsmogelijkheden in één van de zes winkelgebieden die de Leidse binnenstad rijk is.

Beste vestigingsklimaat van Nederland

placehold


U heeft interesse in ondernemen in Leiden? Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft om verder te komen.
 

De volgende feiten maken Leiden een zeer geschikte stad om te ondernemen:

  • Leiden heeft een aantrekkelijke historische binnenstad: het is de tweede monumentenstad van Nederland; 
  • Leiden heeft een strategische en bereikbare ligging in de Randstad;
  • Leiden onderscheidt zich van andere steden met een goede stadsmarketing, -promotie en -communicatie;
  • Leiden heeft het beste vestigingsklimaat van Nederland (bron: Deloitte).

Meer weten?
Een uitgebreid overzicht met facts&figures over Winkelstad Leiden vindt u terug
in het 'Ontdek Winkelstad Leiden' boek. Voor advies op maat kunt u contact met ons opnemen via 071-5140435 of via
ondernemen@centrumvanleiden.nl.
 

Lees verder om meer te weten te komen over:

Welkomstpakket
Nieuwe ondernemers helpen wij u graag een handje op weg. Lees hier meer en bekijk het welkomstpakket.

Officiƫle zienswijze tegen uitbreiding Leidsenhage


Eind januari is er namens het gezamenlijk bedrijfsleven in de Leidse Regio een persbericht verstuurd, waarin duidelijk wordt gemaakt dat men ernstige zorgen heeft over de uitbreiding van het winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam-Voorburg.

In maart werd alle belanghebbenden de kans geboden een zienswijze over de voorgenomen uitbreiding van het winkelcentrum in te dienen bij de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg. In dezelfde lijn als het persbericht hebben Ondernemend Leiden en de Koepel Leidse Regio, namens onder meer alle ondernemers in de Leidse binnenstad, een zienswijze ingediend tegen de forse uitbreiding van Leidsenhage die in de planning staan.

Gezien het feit er een overschot aan vierkante meters aan voor detailhandel bestaat in de regio, is er geen actuele behoefte aan uitbreiding van het winkelcentrum. Deze uitbreiding vormt zelfs een bedreiging voor bestaande winkelgebieden: het zal bijdragen aan een toename van leegstand, aantasting van de detailhandelsstructuur en het woon- en ondernemersklimaat in de Leidse regio aantasten.

Alle partners op een rij


Gemeente Leiden, Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij, Basis Bedrijfshuisvesting, IMMO Rijnstede, Geen Punt Makelaars & Beheer, Adhoc horecamakelaars, Victoria Vastgoed, Langenegger Makelaars, Oranjestate Vastgoed, Vecovab, vastgoedeigenaren, ASR Vastgoed Ontwikkeling, Provast, JLL, Winkeliersverenigingen Beestenmarkt, Haarlemmerstraat, Hart van Leiden, Breestraat, Pieterskwartier, HerenDoeza en Centrummanagement Leiden.