Liever in Leiden

Alleen door bij Leidse ondernemers te kopen, behouden we de levendige en historische binnenstad waar we allemaal zo trots op zijn. Dat is de boodschap aan Leidenaren van de door het Centrummanagement Leiden opgezette beweging Liever in Leiden. Door een campagne en online platform verspreiden we het idee achter Liever in Leiden.

De beweging

Lokaal kopen is niet alleen leuker, maar je steunt er ook het in stand houden van een levendige binnenstad mee. Dat is de boodschap die de Liever in Leiden-beweging verspreidt in Leiden. Een echte beweging, want het Centrummanagement werkt samen met partners in de stad om het verhaal achter Liever in Leiden bekend te maken in de stad.

Het platform

Op het platform van Liever in Leiden zijn alle ondernemingen met een fysieke winkel in de Leidse binnenstad te vinden. Zo laten we aan Leidenaren zien wat het diverse aanbod in onze stad is. Daarnaast worden er regelmatig blogberichten op www.lieverinleiden.nl geplaatst met inspiratie voor bezoekers van de binnenstad.

Aanmelden

Ben je in de binnenstad gevestigd en staat jouw onderneming nog niet op www.lieverinleiden.nl? Meld je dan aan via dit formulier.

De campagne

Om de naamsbekendheid van Liever in Leiden te vergroten, voert het Centrummanagement een online en offline campagne uit. Zo stimuleren we steeds meer Leidenaren om bij lokale winkels en horecagelegenheden te bestellen. Daarnaast is Liever in Leiden actief op verschillende sociale media, zoals Facebook en Instagram.

De toekomst van Liever in Leiden

Het huidige platform en campagne zijn pas het begin van onze koop lokaal-beweging. De komende tijd gaan we samen met ondernemers kijken welke mogelijkheden verder toegevoegd kunnen worden. Hierbij is ons doel om dit tegen zo laag mogelijke kosten voor de ondernemer te doen. 

Deelprojecten

Voordeliger en duurzaam bezorgen in Leidse regio

In het kader van de Liever in Leiden-beweging heeft het Centrummanagement een samenwerking gesloten met MOSS. Last Mile Heroes. Hierdoor kunnen ondernemers uit de binnenstad tegen een gereduceerd tarief pakketten laten bezorgen in de Leidse regio.

Wil je gebruik maken van de diensten van MOSS.? Neem dan contact op via dit e-mailadres.

Reserveren bij horeca

Voor horeca-ondernemers die gebruik maken van Formitable is het mogelijk om gasten direct via www.lieverinleiden.nl te laten reserveren doormiddel van een pop-up op de pagina van de onderneming.

Formitable heeft als voordeel dat deelnemers geen commissie betalen, maar een vast bedrag per maand.

Ook gebruik maken van de mogelijkheid om bij jouw onderneming direct te reserveren? Laat het ons weten!

Heb je ideeën voor Liever in Leiden?

De Liever in Leiden-beweging maken we met zijn allen! Heb jij een idee over hoe we nog meer Leidenaren kunnen stimuleren lokaal te kopen?

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de binnenstad