Vestigen in Leiden

In Leiden vind je de perfecte balans tussen heden en verleden. Aan de ene kant staat Leiden bekend om zijn cultuur en rijke geschiedenis. Zo heeft Leiden een van de oudste en mooiste binnensteden van Nederland. Aan de andere kant wordt er nu volop ingezet op innoveren, verduurzamen en kennis binnenhalen. Deze gouden combinatie van oud en nieuw is dan ook de grote kracht van onze stad.

Bidbook Leidse binnenstad

De afgelopen jaren hebben vele landelijke formules hun intrede gedaan in Leiden. En nog steeds liggen er grote kansen in de Leidse binnenstad. Daarom heeft het Centrummanagement het bidbook Trakteer jezelf op Leiden gepresenteerd, waarmee we laten zien dat Leiden ook voor ondernemers een ware traktatie is. In het bidbook beschrijven we de stad, de kansen die er liggen, de bereikbaarheid en de verschillende sfeergebieden die de stad kent. Zo heb je alle informatie voor ondernemen in Leiden op een rij.

Wil je een fysiek exemplaar van het bidbook ontvangen? Neem dan contact op met vestigingsadviseur Sofie Dijkhuizen.

Advies over vestigen in Leiden

Het Centrummanagement is het centrale informatiepunt voor ondernemers in de Leidse binnenstad. Wij helpen je graag op weg met gratis en onafhankelijk advies over de mogelijkheden voor retail en horeca in de Leidse binnenstad. Maak hiervoor een (telefonische) afspraak met onze vestigingsadviseur Sofie Dijkhuizen. Voor meer informatie over vergunningen voor ondernemers, kun je terecht op deze pagina.

Sfeergebieden

Het gebied tussen de singels wordt gevormd door zes bruisende sfeergebieden. Ieder gebied heeft een unieke uitstraling, een eigen karakter en een breed winkelaanbod. Dit maakt de Leidse binnenstad aantrekkelijk voor ieder soort onderneming: van kleine speciaalzaakjes tot aan grote retailers. 

Beschikbare panden

Benieuwd naar de panden die op dit moment beschikbaar zijn om jouw onderneming in te starten? Op Funda in Business vind je een overzicht van alle winkel- en horecapanden die op dit moment te huur of te koop staan. Ook kan onze vestigingsadviseur Sofie Dijkhuizen hier bij helpen.

Bereikbaarheid

Leiden ligt midden in de Randstad en is daardoor uitstekend bereikbaar per fiets, auto en openbaar vervoer. Met de trein is de binnenstad binnen een paar minuten te bereiken en er zijn meerdere openbare fietsenstallingen rondom de binnenstad. Daarnaast zijn er de afgelopen jaren twee moderne, prijswinnende garages geopend aan de rand van het kernwinkelgebied. In ons bidbook lees je meer over de goede bereikbaarheid van Leiden.

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de binnenstad