Het laatste nieuws

Op deze pagina vind je het laatste nieuws van het Centrummanagement Leiden.

Nieuws

Winnaars Leidse Etalagewedstrijd: Yoga Specials en Kapsones Kappers

De winnaars van de Etalagewedstrijd zijn bekend. Yoga Specials wint de juryprijs en de publieksprijs is gewonnen door Kapsones Kappers. Ook heeft een van de stemmers op de publieksprijs een prijs gewonnen. De wedstrijd werd georganiseerd door Liever in Leiden en Centrummanagement om winkeliers in de binnenstad in het zonnetje te zetten.

Lees meer

Nieuws

Wethouders en ondernemers gaan in een hete kas het gesprek aan over hittestress in de binnenstad

Op donderdag 25 augustus gaat de gemeente Leiden het gesprek aan met ondernemers in de binnenstad over de effecten van lange periode van extreme warmte. Dit klimaatfenomeen staat ook wel bekend als ‘hittestress’. De gesprekken vinden niet plaats in een standaard vergaderruimte, maar in een warme kas die de stijgende temperaturen van de toekomst invoelbaar zullen maken. De ‘heet hé’-kas staat voor één dag op de Aalmarkt, ter hoogte van de Visbrug.

Lees meer

Nieuws

Voordelig en groen pakketten bezorgen: MOSS. en Centrummanagement gaan samenwerken

Eind vorig jaar startten MOSS. Last Mile Heroes en het Centrummanagement Leiden, in samenwerking met de gemeente Leiden, een actie met gratis fietsbezorging van pakketjes in de Leidse regio. Met succes: in drie maanden tijd werden 5.000 pakketten gratis bezorgd. Vanwege dit succes sluiten MOSS. en het Centrummanagement nu een langdurige samenwerking voor het voordeliger bezorgen van pakketten, als ondersteuning van de koop lokaal-beweging Liever in Leiden. Centrummanager Gijs Holla bezegelde de samenwerking afgelopen donderdag met het plakken van Liever in Leiden-stickers op de MOSS.-bakfietsen.

Lees meer

Nieuws

Leegstaande winkeletalage Haarlemmerstraat aangekleed met kunst

De Leidse binnenstad kent op dit moment een lage winkelleegstand. Toch zijn er panden die voor korte of langere tijd leegstaan. Om ervoor te zorgen dat deze panden blijven bijdragen aan een goede uitstraling van de binnenstad en om de zoektocht naar nieuwe huurders te ondersteunen, hebben het Centrummanagement Leiden en ARTvertisements de handen ineengeslagen om leegstaande etalageruiten te voorzien van kunst. Afgelopen week werd de eerste aangeklede etalage onthuld op de Haarlemmerstraat.

Lees meer

Nieuws

Saskia Hudig nieuwe projectmanager Evenementen

Op 1 juli is Saskia Hudig gestart als nieuwe projectmanager Evenementen bij het Centrummanagement Leiden. Saskia zal zich vanuit haar functie bezig gaan houden met bezoekersverhogende evenementen in onze binnenstad, zoals de WinterWonderWeken.

Lees meer

Nieuws

‘Investeringen in de binnenstad blijven noodzakelijk, want we zijn er nog niet’

Dat was mijn boodschap bij alle gesprekken die ik met politieke partijen heb gevoerd na de gemeenteraadsverkiezingen. Ondanks dat we de beperkingen van de coronacrisis – voor nu – achter ons hebben gelaten, blijft er onzekerheid over het verloop van de pandemie. En ook de gevolgen van de coronacrisis zelf, hebben nog hun weerslag in de binnenstad. Hoewel de drukte in winkelstraten toe begint te nemen, zitten we nog niet op hetzelfde niveau als 2019. Daarnaast verkeren vele ondernemers nog in grote financiële onzekerheid, door uitgestelde belastingen en rekeningen die de komende tijd ingehaald moeten worden. Het blijft dus van groot belang dat we ons gezamenlijk in blijven zetten voor de economische vitaliteit van de stad.

Lees meer

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de binnenstad