Het laatste nieuws

Benieuwd welke evenementen het Centrummanagement binnenkort organiseert? Je vindt hier een overzicht.

Nieuws

Terugblik – Binnenstadsborrel 24 mei 2022

Op dinsdag 24 mei vond de eerste Binnenstadsborrel in twee jaar tijd plaats. Na vele maanden was het weer mogelijk om collega-ondernemers en relevante partijen uit de stad te ontmoeten. Daarnaast lichte mede-directeur Gideon Boer een tipje van de sluier over de plannen voor de Leidse bioscopen.

Lees meer

Nieuws

MOSS. Last Mile Heroes en Centrummanagement Leiden sluiten langdurige samenwerking

Eind vorig jaar startten MOSS. Last Mile Heroes en het Centrummanagement Leiden, in samenwerking met de gemeente Leiden, een actie met gratis fietsbezorging van pakketjes van Leidse ondernemers. Met succes: de afgelopen maanden zijn 5.000 pakketten in de Leidse regio gratis bezorgd. Vanwege het succes van de actie sluiten MOSS. en het Centrummanagement Leiden nu een langdurige samenwerking voor de bezorging van lokale bestellingen. Want bij lokaal kopen hoort ook lokaal bezorgen.

Lees meer

Nieuws

Leiden viert de Beste Binnenstad!

Op zaterdag 23 april vierden we dat Leiden finalist Beste Binnenstad is geworden. Verspreid over de stad werden optredens gegeven door artiesten als Moanzy, Taco & Pawel en CRAYONS. Daarnaast verzorgde de bakfiets van Plaatjes Vullen Gaatjes muziek in de winkelstraten. Omdat de binnenstad in grote mate wordt gemaakt door de binnenstadondernemers, zette centrummanager Gijs Holla tevens een aantal ondernemers in het zonnetje en werden bezoekers getrakteerd op een speciaal Liever in Leiden-tasje.

Lees meer

Nieuws

Pictogrammen wijzen buspassagiers op voorzieningen in Leidse binnenstad

Sinds kort is het voor buspassagiers in Leiden eenvoudiger geworden om te achterhalen waar zij moeten uitstappen voor voorzieningen in de Leidse binnenstad. Pictogrammen op het reisinformatiesysteem laten zien waar winkelstraten, musea en onderwijsinstellingen gevestigd zijn. De verbetering is tot stand gekomen door een goede samenwerking tussen het Centrummanagement Leiden, de gemeente Leiden en vervoersbedrijf Arriva.

Lees meer

Nieuws

Afscheid Siebe bij Centrummanagement

In april zal Siebe beginnen aan een nieuwe uitdaging en zal daarom Centrummanagement Leiden verlaten. De afgelopen jaren heeft Siebe zich ingezet om de Winter Wonder Weken in Leiden klaar te stomen voor een duurzame toekomst in Leiden.

Lees meer

Nieuws

Leiden wil eerste eduroam-stad ter wereld worden

- PERSBERICHT -
Leiden wil de eerste eduroam-stad ter wereld worden. Alle, studenten, leerlingen en medewerkers van onderwijs- en kennisinstellingen moeten op vele plekken in Leiden via eduroam veilig online kunnen en zonder dat ze telkens opnieuw hoeven in te loggen. Deze week sloot de Stadsgehoorzaal en Leidse Schouwburg aan bij dit ambitieuze initiatief. Zij volgen daarmee twintig andere Leidse locaties die eduroam al eerder installeerden.

Lees meer

Nieuws

Leiden wijst haar bezoekers sneller en duidelijker naar parkeerlocaties

Wie Leiden een dagje bezoekt en met de auto komt, wordt eenvoudig naar de dichtstbijzijnde parkeerlocatie geleid. Sinds kort is in Leiden het Parkeer-Route-Informatie-Systeem actief. Dit bebordingssysteem laat zien welke parkeermogelijkheden er zijn en hoe de bezoeker daar kan komen. Bij de grotere gemeentelijke garages wordt getoond of er nog parkeerplek vrij is. Handig voor de parkeerder, en het voorkomt zoekverkeer in de binnenstad.

Lees meer

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de binnenstad