Het laatste nieuws

Op deze pagina vind je het laatste nieuws van het Centrummanagement Leiden.

Nieuws

Enquête ondernemers toont zorgen over veiligheidssituatie in Leidse binnenstad

Het Centrummanagement Leiden heeft onlangs een enquête gehouden onder ondernemers in de binnenstad van Leiden om inzicht te krijgen in de huidige veiligheidssituatie in de winkelstraten. Uit de resultaten blijkt een groeiende bezorgdheid onder ondernemers, waarbij velen de noodzaak benadrukken van een gecoördineerde aanpak inclusief meer toezicht door politie, boa’s en camera’s.

Lees meer

Nieuws

Invoering zero-emissiezone: krijg persoonlijk advies voor jouw onderneming

Als onderdeel van de inspanningen om steden groener en economisch vitaler te maken, zal Leiden vanaf 1 januari 2025 een zero-emissiezone voor goederenvervoer invoeren. Hiermee is Leiden samen met 30 andere gemeente in Nederland voorloper in het invoeren van een dergelijke zone. Voor Leidse ondernemers betekent dit een verandering in de manier waarop ze bevoorraad worden of zelf opereren binnen de emissiezone. ‘De Zero Emissie-zone zal niet alleen bijdragen aan schonere en gezondere lucht, maar zal ook de economische vitaliteit van de Leidse binnenstad ondersteunen’, benadrukt Michael van Wijngaarden, de logistiek makelaar in Leiden die ondernemers ondersteunt bij de overgang naar emissieloze bevoorrading.

Lees meer

Nieuws

Gebiedsmanager Nieuwe Rijn van start

Op initiatief van de gemeente Leiden is er een gebiedsmanager voor de Nieuwe Rijn aangesteld bij het Centrummanagement Leiden. De gebiedsmanager gaat ervoor zorgen dat de verschillende functies in het gebied elkaar verder versterken en ondernemers – zowel de markt op woensdag en zaterdag, horeca, als retail – voldoende ruimte hebben om te ondernemen in het Nieuwe Rijngebied.

Lees meer

Nieuws

Dit was de Binnenstadsborrel op 21 november

De tweede Binnenstadsborrel van het jaar vond plaats bij Heineken aan de Stationsweg. De borrel was niet alleen het moment om bij te praten met bekenden uit de binnenstad, ook werd de branding van het Stationsgebied gelanceerd en was de trekking van de SponsorloterIJS. Bekijk hier de avond terug!

Lees meer

Nieuws

Het nieuwe avontuur van Pomino

Na onze oproep onder de noemer Parel zoekt Ondernemer, is het Lidewij Leijten gelukt een opvolger te vinden voor haar Italiaanse delicatessenwinkel Pomino. Sinds 1 oktober hebben Giulietta Zanda en haar familie de Italiaanse winkel Pomino in de Breestraat overgenomen. Giulietta: “We kijken ernaar uit om onze passie voor Italiaanse delicatessen met iedereen te delen!”

Lees meer

Nieuws

Even voorstellen: accountmanager Binnenstad July Patoir

De gemeente Leiden is – vanzelfsprekend – een van de belangrijkste samenwerkingspartners van het Centrummanagement Leiden. Eén van de eerste aanspreekpunten bij de gemeente voor het Centrummanagement en de ondernemers is de accountmanager Binnenstad, de ambtenaar die zich inzet voor een vitale binnenstad. Sinds deze zomer heeft Hans Gennotte het stokje overgedragen aan July Patoir. Hoog tijd dus om July voor te stellen aan binnenstadondernemers.

Lees meer

Nieuws

Enquête bewoners en ondernemers: nieuwe parkeerbeleid scoort ruime onvoldoende

Het in juni 2022 ingevoerde nieuwe parkeerbeleid van de gemeente Leiden scoort in een enquête onder bewoners, bezoekers en ondernemers van de Leidse binnenstad een ruime onvoldoende. Bij het nieuwe beleid parkeren bezoekers van de binnenstad in de parkeergarages, op een van de kort-parkeerlocaties of met een dagkaart op straat. 80% van de ondernemers geven aan dat de bereikbaarheid van hun onderneming negatief is beïnvloed. De enquête van het Centrummanagement Leiden werd door bijna 200 respondenten ingevuld.

Lees meer

Nieuws

Brandbrief over zero emissie stadslogistiek naar Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Centrummanagement Leiden, Ondernemend Leiden, VNO-NCW Rijnland en de gemeente Leiden zetten zich samen met Transport en Logistiek Nederland, Evofenedex, Techniek Nederland, Horeca Nederland afdeling Leiden en Zuid-Holland Bereikbaar volop in om op 1 januari 2025 een zero-emissiezone in te voeren voor de Leidse binnenstad inclusief het Stationspleingebied.
Een belangrijke en met de ondernemersverenigingen overeengekomen voorwaarde is dat de aanpassing van de bedrijfsvoering die hiervoor nodig is haalbaar en betaalbaar blijft voor de ondernemer. Tijdens een grote stadsbijeenkomst over zero emissie stadslogistiek op 19 juni jl. bleek dat vooral bij het mkb en zzp’ers nog veel zorgen, vragen en onduidelijkheid leven over het overheidsbeleid rondom de invoering van de zero-emissiezone.
Daarom hebben Centrummanagement Leiden, Ondernemend Leiden, VNO-NCW Rijnland en de gemeente besloten om een brandbrief te schrijven naar het ministerie van IenW. Met deze brief vragen wij aandacht voor de stappen die nodig zijn om zorgvuldig en op tijd voorbereid de zero-emissiezone in te voeren.

Lees meer

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de binnenstad