Het laatste nieuws

NieuwsVier de verjaardag van Rembrandt met actie & aanbiedingOp 15 juli wordt de verjaardag van Rembrandt gevierd in de Leidse binnenstad. Ook ondernemers kunnen hieraan meedoen door speciale acties of aanbiedingen, die gepromoot worden door Leiden & Partners. Lees meer NieuwsNieuwe straatparkeren in Leidse binnenstadOp maandag 13 juni gaat het nieuwe straatparkeren in de Leidse […]

Nieuws

Voordelig en groen pakketten bezorgen: MOSS. en Centrummanagement gaan samenwerken

Eind vorig jaar startten MOSS. Last Mile Heroes en het Centrummanagement Leiden, in samenwerking met de gemeente Leiden, een actie met gratis fietsbezorging van pakketjes in de Leidse regio. Met succes: in drie maanden tijd werden 5.000 pakketten gratis bezorgd. Vanwege dit succes sluiten MOSS. en het Centrummanagement nu een langdurige samenwerking voor het voordeliger bezorgen van pakketten, als ondersteuning van de koop lokaal-beweging Liever in Leiden. Centrummanager Gijs Holla bezegelde de samenwerking afgelopen donderdag met het plakken van Liever in Leiden-stickers op de MOSS.-bakfietsen.

Lees meer

Nieuws

Leegstaande winkeletalage Haarlemmerstraat aangekleed met kunst

De Leidse binnenstad kent op dit moment een lage winkelleegstand. Toch zijn er panden die voor korte of langere tijd leegstaan. Om ervoor te zorgen dat deze panden blijven bijdragen aan een goede uitstraling van de binnenstad en om de zoektocht naar nieuwe huurders te ondersteunen, hebben het Centrummanagement Leiden en ARTvertisements de handen ineengeslagen om leegstaande etalageruiten te voorzien van kunst. Afgelopen week werd de eerste aangeklede etalage onthuld op de Haarlemmerstraat.

Lees meer

Nieuws

Saskia Hudig nieuwe projectmanager Evenementen

Op 1 juli is Saskia Hudig gestart als nieuwe projectmanager Evenementen bij het Centrummanagement Leiden. Saskia zal zich vanuit haar functie bezig gaan houden met bezoekersverhogende evenementen in onze binnenstad, zoals de WinterWonderWeken.

Lees meer

Nieuws

‘Investeringen in de binnenstad blijven noodzakelijk, want we zijn er nog niet’

Dat was mijn boodschap bij alle gesprekken die ik met politieke partijen heb gevoerd na de gemeenteraadsverkiezingen. Ondanks dat we de beperkingen van de coronacrisis – voor nu – achter ons hebben gelaten, blijft er onzekerheid over het verloop van de pandemie. En ook de gevolgen van de coronacrisis zelf, hebben nog hun weerslag in de binnenstad. Hoewel de drukte in winkelstraten toe begint te nemen, zitten we nog niet op hetzelfde niveau als 2019. Daarnaast verkeren vele ondernemers nog in grote financiële onzekerheid, door uitgestelde belastingen en rekeningen die de komende tijd ingehaald moeten worden. Het blijft dus van groot belang dat we ons gezamenlijk in blijven zetten voor de economische vitaliteit van de stad.

Lees meer

Nieuws

Nieuwe coalitieakkoord biedt kansen voor verder versterken aantrekkelijke en levendige binnenstad

Afgelopen woensdag is het nieuwe coalitieakkoord van Leiden door GroenLinks, D66, PvdA en het CDA gepresenteerd. We zien hierin veel punten die goed zijn voor de binnenstad en haar ondernemers. Op veel thema’s wordt het beleid van de afgelopen jaren doorgezet en er worden nieuwe ambities uitgesproken die de economie van de binnenstad verder zullen helpen. Daarnaast zet men uitdrukkelijk in op een aantrekkelijke en levendige binnenstad.

Lees meer

Nieuws

Terugblik – Binnenstadsborrel 24 mei 2022

Op dinsdag 24 mei vond de eerste Binnenstadsborrel in twee jaar tijd plaats. Na vele maanden was het weer mogelijk om collega-ondernemers en relevante partijen uit de stad te ontmoeten. Daarnaast lichte mede-directeur Gideon Boer een tipje van de sluier over de plannen voor de Leidse bioscopen.

Lees meer

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de binnenstad