Leidse Ondernemers

Benieuwd naar de adviezen over openingstijden tijdens de feestdagen, heb je plannen om te gaan verbouwen of wil je een evenement organiseren? Op onze website vatten we alle informatie rondom ondernemen in Leiden samen en verwijzen we je door naar relevante informatie en organisaties.

Advies openingstijden2022

Het Centrummanagement brengt ieder jaar, in overleg met de ondernemersverenigingen, een advies uit voor openingstijden tijdens de feestdagen. Hier lees je onze geadviseerde openingstijden voor 2022.

Bouwen & vergunningen

Heb je plannen om te gaan verbouwen of wil je nieuwe gevelreclame aanbrengen? In veel van deze gevallen is het noodzakelijk om een omgevingsvergunning aan te vragen. Daarnaast biedt Leiden uitgebreide mogelijkheden voor subsidie voor het herstel van historische gevels. Wij hebben allen informatie over bouwen en vergunningen op een rijtje gezet.

Openbare ruimte

Het kan voorkomen dat er iets mis is met de openbare ruimte rondom jouw onderneming, zoals losliggende tegels of zwerfvuil. Neem hiervoor contact op met de gemeente Leiden. Een actueel overzicht van werkzaamheden in de openbare ruimte is terug te vinden op deze plattegrond.

Veiligheid & winkeldiefstal

Samen met onze partners werken we hard aan een veilige binnenstad. Toch kan het voorkomen dat zich een onveilige situatie voordoet en of dat je te maken krijgt met een onveilige situatie. Neem dan contact op met de Politie Leiden, bij spoed met 112, in andere gevallen met 0900-8844.

Toiletvriendelijke stad

Een belangrijk onderdeel van een gastvrije stad, is het hebben van voldoende toegankelijke wc’s voor bezoekers. Daarom gaat de gemeente Leiden de komende jaren investeren in het openstellen en plaatsen van meer toiletten in de binnenstad. Ook ondernemers kunnen een belangrijke bijdrage leveren, door hun toilet open te stellen voor bezoekers en aan te melden voor de HogeNood-app. Bezoekers kunnen met behulp van deze app eenvoudig en snel een opengestelde wc vinden. Niet alleen verhoogt dit de gastvrijheid van onze stad, ook verhoogt u het aantal bezoekers van uw onderneming. 

Evenementen

Wil je een evenement organiseren in de Leidse binnenstad? In sommige gevallen is het noodzakelijk om een vergunning aan te vragen. Het bureau Evenementen van de gemeente Leiden is verantwoordelijk voor de verwerking van alle aanvragen voor evenementenvergunningen. Op de website van de gemeente Leiden vind je alle voorwaarden, de procedure en de kosten.

Coronacrisis

De meeste coronamaatregelen zijn op dit moment vervallen. Veel ondernemers hebben echter nog te maken met de gevolgen van de coronacrisis. 

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over ondernemen in Leiden, over het verbouwen van jouw pand, of andere zaken waar je als ondernemer tegenaan loopt? Het Centrummanagement staat klaar om jouw vragen te beantwoorden.

E-mailadres

info@centrumvanleiden.nl

Telefoonnummer

071 514 04 35

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de binnenstad