Leidse Ondernemers

Benieuwd naar de adviezen over openingstijden tijdens de feestdagen, heb je plannen om te gaan verbouwen of wil je een evenement organiseren? Op onze website vatten we alle informatie rondom ondernemen in Leiden samen en verwijzen we je door naar relevante informatie en organisaties.

Coronacrisisupdate

Ondernemers worden hard getroffen door de gevolgen van de coronacrisis. Het Centrummanagement zet in op het zo snel en verantwoord mogelijk openen van de stad en ruimhartige compensatie voor getroffen ondernemers. Hier lees je meer informatie over wat het Centrummanagement doet tijdens de coronacrisis.

Advies openingstijden

Het Centrummanagement brengt ieder jaar, in overleg met de ondernemersverenigingen, een advies uit voor openingstijden tijdens de feestdagen. Hier lees je onze geadviseerde openingstijden voor 2021.

Bouwen & vergunningen

Heb je plannen om te gaan verbouwen of wil je nieuwe gevelreclame aanbrengen? In veel van deze gevallen is het noodzakelijk om een omgevingsvergunning aan te vragen. Daarnaast biedt Leiden uitgebreide mogelijkheden voor subsidie voor het herstel van historische gevels. Wij hebben allen informatie over bouwen en vergunningen op een rijtje gezet.

Openbare ruimte

Het kan voorkomen dat er iets mis is met de openbare ruimte rondom jouw onderneming, zoals losliggende tegels of zwerfvuil. Neem hiervoor contact op met de gemeente Leiden. Een actueel overzicht van werkzaamheden in de openbare ruimte is terug te vinden op deze plattegrond.

Veiligheid & winkeldiefstal

Samen met onze partners werken we hard aan een veilige binnenstad. Toch kan het voorkomen dat zich een onveilige situatie voordoet en of dat je te maken krijgt met een onveilige situatie. Neem dan contact op met de Politie Leiden, bij spoed met 112, in andere gevallen met 0900-8844.

Evenementen

Wil je een evenement organiseren in de Leidse binnenstad? In sommige gevallen is het noodzakelijk om een vergunning aan te vragen. Het bureau Evenementen van de gemeente Leiden is verantwoordelijk voor de verwerking van alle aanvragen voor evenementenvergunningen. Op de website van de gemeente Leiden vind je alle voorwaarden, de procedure en de kosten.

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over ondernemen in Leiden, over het verbouwen van jouw pand, of andere zaken waar je als ondernemer tegenaan loopt? Het Centrummanagement staat klaar om jouw vragen te beantwoorden.

E-mailadres

info@centrumvanleiden.nl

Telefoonnummer

071 514 04 35

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de binnenstad