Aankleding leegstaande etalages

We streven ernaar om de leegstand in de Leidse binnenstad zo laag mogelijk te laten zijn. Toch kan het voorkomen dat panden tijdelijk geen invulling hebben. Om ervoor te zorgen dat deze tijdelijk leegstaande etalages geen afbreuk doen aan onze winkelstad, heeft het Centrummanagement de handen ineen geslagen met ARTvertisement om etalages te voorzien van kunstuitingen.

Door de samenwerking kan iedere ondernemer, vastgoedeigenaar en makelaar hun lege etalage kosteloos laten voorzien van (een deel van) een speciaal ontworpen kunstuiting. In deze kunstuiting zijn tal aan verwijzingen naar het Leiden van vroeger en nu te vinden. 

Om potentiële huurders of kopers kennis te kunnen laten maken met het pand, bieden we daarnaast de mogelijkheid om raampjes uit te sparen, zodat de winkel inzichtelijk blijft. Daarnaast kan bij iedere etalage twee items worden aangeleverd om hun uiting te personaliseren. Denk hierbij aan een logo of QR-code naar meer informatie over het pand. 

 De voordelen

Het belangrijkste voordeel van de tijdelijke aankleding is dat de ervaring heeft uitgewezen dat een dergelijke eye-catcher dé manier is om extra aandacht te generen voor een locatie, pand of product. Deze aandacht zorgt ervoor dat het pand sneller wordt verhuurd of verkocht. 

Daarnaast zorgt de bestickering van de leegstaande etalages ervoor dat je je als ondernemer verbindt met de geschiedenis en gemeenschap van Leiden en bijdraagt aan een goede uitstraling van onze winkelstad.  

ARTvertisements bestaat uit het duo Barbara van Druten en Niki Koutouras. ARTvertisements (advertisements en art) is een innovatief medium waarin esthetiek, informatie en commercie samenkomen door middel van op maat gemaakte digitale collages. ARTvertisements kunnen (city)marketing, branding, productplacements, routing, QR-codes, educatie en (familie)geschiedenis bevatten. 

ARTvertisements zijn reeds ingezet ten behoeve van zowel zakelijke als particuliere interieurs, stadsverfraaiing, leegstand en bouwprojecten. 

Deze unieke manier van visuele communicatie is gezien hun achtergronden geen verrassing. Niki is creatief marketeer en strateeg met een achtergrond in retail en design in de internationale modewereld. Barbara is kunstenaar en heeft een achtergrond in Visuele Communicatie en Illustratie, met als basis haar opleidingen aan de Academie van de Beeldende Kunsten te Maastricht en de Academy of Arts, Architecture and Design in Praag.  

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de binnenstad