01-25-2023

Even voorstellen: binnenstads-boa Dion Kerstjens

Sinds een aantal maanden heeft de binnenstad een nieuwe binnenstads-boa: Dion Kerstjens is het aanspreekpunt voor ondernemers die tegen overlast en andere zaken aanlopen.

Wie ben je, waar kom je vandaan en hoe lang ben je al BOA?

Ik ben Dion Kerstjens, ik kom uit Zoetermeer en ben nu al 4 jaar boa in leiden en sinds augustus 2022 Wijkboa van leiden binnenstad, stationsgebied en Zeeheldenbuurt.

Waarom nu de overstap gemaakt naar de binnenstad?

Als normale boa ben je bezig met heel Leiden, maar mijn taakaccenten zaten vooral in de binnenstad. Zo was ik Marktmeester, jeugdboa in de binnenstad en deed in alles wat met water te maken had van controle op ligplaatsen tot vaardiensten door de Leidse grachten. Op die manier was ik al erg betrokken bij de binnenstad, dus toen mijn voorganger weg ging heb ik de kans gepakt en gesolliciteerd voor Wijkboa centrum. En gekregen.

Waar kijk je het meeste naar uit om te gaan doen in de binnenstad?

Ik probeer het allemaal rustig in fases te doen. De eerste fase is vooral contact legging tussen de verschillende ketenpartners, ondernemers en bewoners. De tweede fase zal projectmatig zijn en structurele problemen proberen aan te pakken in het gebied. Ik zal mijn best doen om problemen op te lossen maar niet alles ligt binnen mijn macht.

Hoe zie je de samenwerking met de ondernemers voor je?

Ik hoop op een goede samenwerking waarbij de lijntjes kort zijn. Daarnaast wil ik benaderbaar zijn voor problemen, maar natuurlijk ook voor een gezellig praatje met een bakkie koffie.

Dion is bereikbaar via d.kerstjens@leiden.nl. Daarnaast kun je in contact komen met handhaving door te bellen met 14071.

Meer interessant nieuws

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de binnenstad