08-19-2022

Geert Crielaard nieuwe voorzitter KVO

Sinds het voorjaar is Geert Crielaard de nieuwe voorzitter van de KVO-werkgroep, dat zich inzet voor een schone, hele en veilige ruimte van de binnenstad.

Ik ben Geert Crielaard en al sinds 2002 wonende in Leiden. Koen Brakenhoff en ik hebben in 2002 op de Sophiastraat ons eerste huis gekocht, omdat ik in Noordwijk een baan kreeg. In 2005 kwam het project Nieuw Leyden voorbij en hebben we ons ingeschreven voor een zelfbouwkavel. Een project waar we gezamenlijk met buren een ondergrondse parkeergarage hebben gebouwd met daarop onze woningen. Sinds 2008 wonen we daar, dus alweer bijna 14 jaar.

Met Koen ben ik in 2007 getrouwd op het podium van de Leidse Schouwburg, 15 jaar dus alweer inmiddels.

Mijn werk bestaat voornamelijk uit advieswerk voor lagere overheid, gemeentes, provincie en waterschappen in de rol van adviseur openbare ruimte, openbaar groen, begraafplaatsen en beheer en onderhoud openbare ruimte.

Na mijn zomervakantie ben ik begonnen bij Gemeente Westland. 

Sinds dat we in Leiden wonen ben ik verliefd op deze stad. Haar rijke geschiedenis, mooie grachtjes en natuurlijk de onlosmakelijke verbintenis met de Universiteit Leiden. Met onze boot varen we vaak door de stad, vrienden aan boord en iedere keer weer die verwondering over de schoonheid, historie, noem maar op!

12 jaar geleden was ik samen met Jeroen Maters en nog drie anderen één van de pioniers die het Singelpark op de kaart hebben gezet. Het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland. Tijdens de Corona-wandelingen heeft Singelpark bewezen dat het een belangrijke publiekstrekker is geworden voor Leiden. Samen met de prachtige binnenstad, de vele café’s en restaurants, alle musea (de grootste museum-dichtheid van Nederland) en natuurlijk alle activiteiten en winkelmogelijkheden.

Voor het KVO-overleg word ik als opvolger van Daaf Sloos de nieuwe voorzitter. Met mijn kennis van inrichting, beheer en onderhoud van de openbare ruimte kan ik de brug slaan tussen de gebruiker, de bezoekers en bewoners, maar ook de middenstand, horeca en retail aan de ene zijde en de gemeente als eigenaar, maar ook beheerder aan de andere zijde.

Specifieke aandacht zal uitgaan naar de enorme druk die heerst op het gebruik van de openbare ruimte. Alle bewoners, studenten, fietsen, bootjes, maar ook dus recreatie en verblijf, zwerfafval en wat daarbij om de hoek komt kijken.

Maar ook het reguliere beheer. Hoe lang het duurt voor een melding opgelost of beantwoord kan worden. En zeker niet als laatste wat wij als bewoners, middenstand, horeca en retail kunnen bijdragen aan een schone, hele en veilige openbare ruimte.

Ik heb er heel veel zin in. Zin in het maken van nieuwe contacten en zin in een goed en duidelijk overleg met alle partijen.

Ga mee met de KVO-schouwen

Periodiek schouwt de KVO-werkgroep de Leidse binnenstad. Wil je mee?

Meer interessant nieuws

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de binnenstad