11-18-2021

Grote evenementen Winter Wonder Weken geannuleerd, alternatieven in de maak

Met veel teleurstelling moet het Centrummanagement Leiden aankondigen dat door de nieuwe coronamaatregelen een aantal grote evenementen van de Winter Wonder Weken dit jaar geen doorgang kunnen vinden.

Zo worden onder andere het Huis van Sinterklaas en de Drijvende IJsbaan dit jaar afgelast. Het Centrummanagement is samen met partners in de stad aan het kijken welke evenementen wel door kunnen gaan en welke alternatieven mogelijk zijn.

Een aantal weken geleden kondigde het Centrummanagement aan dat het ernaar uit zag dat de Winter Wonder Weken dit jaar grotendeels door zouden gaan. De ontwikkelingen rondom het coronavirus vormen echter een grote tegenslag voor de organisatoren van de verschillende grote evenementen, waardoor de risico’s te groot zijn geworden. Om deze reden is besloten dat het Huis van Sinterklaas, de Drijvende IJsbaan, Rotary Santa Run, Korenweekenden en Rembrandt in de Winter dit jaar niet door kunnen gaan.

Het Centrummanagement is op dit moment samen met partners in de stad aan het bekijken welke evenementen wel door kunnen gaan en of er mogelijk aanvullende alternatieven georganiseerd kunnen worden. Op dit moment staat vast dat Sinterklaas verrassingsbezoeken aan Leiden zal brengen en blijft het mogelijk om de Geheimen van het Pieterskwartier te ontdekken door een wandelroute. Daarnaast wordt samen met Leiden&Partners een speurtocht voor kinderen opgezet, waarmee mooie prijzen gewonnen kunnen worden, en wordt de binnenstad de komende tijd verder sfeervol aangekleed met lichtobjecten en versiering. Deze kleinschalige evenementen, in combinatie met het verrassende aanbod aan winkels en horeca, zorgen ervoor dat de Leidse binnenstad ook deze feestdagen bruist en sfeervol is.

De teleurstelling voor het afgelasten van een aantal evenementen is groot. Het Centrummanagement wil alle vrijwilligers die bij de organisatie betrokken zijn bedanken voor hun grote inzet voor de stad en bedankt tevens de gemeente Leiden voor het meedenken in de zoektocht naar mogelijkheden en oplossingen.

Meer interessant nieuws

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de binnenstad