09-2-2021

Informatiesessie herbruikbare bekers

Op 20 september a.s., van 13.30 uur tot 15.00 uur brengt de gemeente Leiden partijen bijeen in een online informatiesessie over herbruikbare bekers voor in kantoren en take away.

De gemeente zet zich in voor een duurzame en schone stad. Het gebruik van wegwerpbekers willen we verminderen om zo voor minder afval te zorgen en de wegwerpcultuur tegen te gaan. Een van de mogelijkheden is om te gaan werken met herbruikbare bekers. In Leiden gebeurt dit al tijdens evenementen.

Billie Cup is een systeem van herbruikbare bekers voor dagelijkse take away van koffie, thee, sapjes of soep. Het is een overkoepelend systeem van bekers die bij alle deelnemende partners verkrijgbaar en inwisselbaar zijn voor 1 euro.

Het systeem werd eerder al ingevoerd in Belgische steden zoals Gent, Antwerpen, Brussel, Megchelen en Brugge. Zowel grote locaties als een ziekenhuis, als kleine koffietentjes werken ermee. In Nederland is de stad en universiteit van Wageningen ook met Billie Cup gestart.

Het programma op 20 september:

Yvonne van Delft, wethouder Werk, Inkomen, Economie & Cultuur, zal de infosessie openen. Daarna komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Uitleg Billie Cup door oprichter Vanessa Debruyne
  • Testimonial van de universiteit van Wageningen
  • Rondvraag en afsluiting

Wilt u deelnemen aan deze online informatiesessie stuur dan een e-mail aan w.bertina@leiden.nl. U ontvangt van haar dan de teamslink naar deze sessie.

Voor meer informatie over Billie Cup kunt u de volgende site raadplegen: https://billiecup.be/.

Ook is het mogelijk om op vrijdag 24 september een persoonlijke afspraak te maken met de oprichter van Billie Cup: Vanessa Debruyne. Ze komt de hele dag naar Leiden om vragen te beantwoorden. U kunt uw afspraak boeken via een mailtje naar partners@billiecup.be.

Meer interessant nieuws

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de binnenstad