Collectief winkelverbod

Op dit moment zijn het Centrummanagement Leiden en de gemeente Leiden aan het inventariseren of winkeliers behoefte hebben aan een systeem dat collectieve winkelverboden mogelijk maakt. Hiermee kunnen overlastgevers en winkeldieven uit winkels worden geweerd.

Het collectief winkelverbod is een privaatrechtelijke maatregel, waarbij winkeliers zelf verantwoordelijk zijn voor de toepassing en handhaving. Met het Collectief Winkelverbod-systeem van CCV is het mogelijk voor ondernemers om afhankelijk van de overlast of het strafbare feit, individueën een berisping, individueel winkelverbod of collectief verbod te geven. 

Het systeem van CCV is goedgekeurd en vergund door de Autoriteit Persoonsgegevens, er zitten voor de ondernemer echter wel verantwoordelijkheden op het gebied van privacy aan vast. Deelname kost €25 per jaar, per winkel. De opstartkosten worden gedekt door het Centrummanagement Leiden en de Gemeente Leiden. 

Benieuwd naar alle informatie rondom collectieve winkelverboden? Bekijk de presentatie hieronder of neem contact op met de gemeentelijke accountmanager Hans Gennotte via h.gennotte@leiden.nl of 06-36204404.

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de binnenstad