04-17-2023

Cameratoezicht venstertijden Breestraat

Vanaf maandag 17 april worden de venstertijden op de Breestraat gehandhaafd met cameratoezicht. Bevoorrading moet in principe tijdens de geldende venstertijden plaatsvinden.

Buiten de geldende venstertijden is de Breestraat gesloten voor motorvoertuigen. Vanaf 17 april worden de tijden gehandhaafd met een camera.

De bevoorrading van ondernemers

Ondernemers moeten hun winkel bevoorraden tijdens de venstertijden. Dit zal in het vervolg door de gemeente met kentekencamera’s worden gehandhaafd.

Daarnaast is het mogelijk om je onderneming te bevoorraden via de Langebrug of Botermarkt, het verkrijgen van een ontheffing via de ondernemersvereniging, via een dagontheffing, of emissievrije bevoorrading. 

Ten slotte is het mogelijk om een tijdelijke ontheffing te krijgen, zodat in de komende periode de bedrijfsvoering en regelgeving beter op elkaar afgestemd kunnen worden. Een ontheffing vraag je aan bij de gemeente Leiden.

Suggesties & opmerkingen?

Loop je door het cameratoezicht tegen problemen aan, bijvoorbeeld rondom je bevoorrading, of heb je suggesties voor een betere uitvoering? Laat het ons weten, zodat we met de gemeente het gesprek aan kunnen gaan over mogelijke oplossingen.

Venstertijden Breestraat

De geldende venstertijden op de Breestraat waarbinnen bevoorradingsverkeer is toegestaan zijn:

  • Maandag – vrijdag 05.30 – 07.00 uur
  • Maandag – vrijdag 09.00 – 11.00 uur

De rijrichting is van zuid (Korevaarstraat) naar noord (Kort Rapenburg). Meer informatie over laden en lossen op de Breestraat lees je in deze informatiefolder

Foto: Simone Both

Meer interessant nieuws

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de binnenstad