06-13-2022

Nieuwe straatparkeren in Leidse binnenstad

Op maandag 13 juni gaat het nieuwe straatparkeren in de Leidse binnenstad in, wat gevolgen kan hebben voor klanten die jouw onderneming willen bezoeken.

Met het nieuwe beleid parkeren bezoekers in de garages, op de kortparkeerplekken in de binnenstad of op straat met een dagkaart. Bewoners met een parkeervergunning parkeren op straat. Om bezoekers die voor een snelle boodschap de binnenstad bezoeken te faciliteren, wordt in bepaalde straten kort parkeren ingevoerd waar uitsluitend bezoekers mogen parkeren: dit gebeurt onder andere op de Doezastraat en de Lange Mare. 

Het nieuwe straatparkeren heeft gevolgen voor jouw klanten of gasten. Daarom roept de gemeente Leiden ondernemers op te helpen met de communicatie. Hiervoor is een toolkit opgesteld met uitingen die bijvoorbeeld op sociale media ingezet kunnen worden en is er de mogelijkheid om gratis promotiemateriaal aan te vragen.

Als Centrummanagement zijn we benieuwd hoe jij het nieuwe straatparkeren ervaart. Loop je tegen zaken aan of valt je iets op? Laat het ons weten via dit formulier!

Waar parkeren bezoekers?

Z

Parkeergarages Lammermarkt & Garenmarkt

Z

Kortparkeerlocaties (zoals Lange Mare en Doezastraat)

Z

Op straat met een dagkaart

Loop je ergens tegenaan met het nieuwe straatparkeren?

Laat het ons weten!

Meer interessant nieuws

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de binnenstad