05-3-2023

Onze inzet voor nieuwe venstertijden

Vanaf 17 april worden de venstertijden op de Breestraat gehandhaafd met cameratoezicht. Om ervoor te zorgen dat ondernemers goed bevoorraad kunnen worden, pleit het Centrummanagement voor ruimere venstertijden.

Nieuwe venstertijden

De huidige venstertijden op de Breestraat gelden sinds 10 jaar en zorgen voor een aantrekkelijke en veilige winkelstraat. Doordat veel regionale bussen nu via een andere route door de binnenstad rijden, ziet het Centrummanagement nu kansen om de venstertijden aan te passen zodat ondernemers optimaal bevoorraad kunnen worden.  

Uit gesprekken met de ondernemersvereniging en ondernemers van de Breestraat, blijkt dat de spitssluiting tussen 07.00 en 09.00 uur niet meer noodzakelijk is en goede bevoorrading in de weg staat. Verder heeft het Centrummanagement nu een enquête uitgezet bij de ondernemers van de Breestraat om alle wensen rondom de venstertijden te verzamelen. Met de resultaten van deze enquête gaat het Centrummanagement het gesprek aan met de gemeente. 

Op termijn zal het Centrummanagement ook de venstertijden voor bevoorrading op de Nieuwe Rijn en Haarlemmerstraat evalueren.  

Suggesties & opmerkingen?

Loop je door het cameratoezicht tegen problemen aan, bijvoorbeeld rondom je bevoorrading, of heb je suggesties voor een betere uitvoering? Laat het ons weten, zodat we met de gemeente het gesprek aan kunnen gaan over mogelijke oplossingen.

 

Ben je ondernemer op de Breestraat en wil je meedoen met de enquête? Laat het ons weten via info@centrumvanleiden.nl

Venstertijden Breestraat

De huidige tijden waarbinnen bevoorrading op de Breestraat toegestaan is, zijn:

  • Maandag – vrijdag 05.30 – 07.00 uur
  • Maandag – vrijdag 09.00 – 11.00 uur

De rijrichting is van zuid (Korevaarstraat) naar noord (Kort Rapenburg). Meer informatie over laden en lossen op de Breestraat lees je in deze informatiefolder

Meer interessant nieuws

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de binnenstad