04-1-2022

Pictogrammen wijzen buspassagiers op voorzieningen in Leidse binnenstad

Sinds kort is het voor buspassagiers in Leiden eenvoudiger geworden om te achterhalen waar zij moeten uitstappen voor voorzieningen in de Leidse binnenstad. Pictogrammen op het reisinformatiesysteem laten zien waar winkelstraten, musea en onderwijsinstellingen gevestigd zijn. De verbetering is tot stand gekomen door een goede samenwerking tussen het Centrummanagement Leiden, de gemeente Leiden en vervoersbedrijf Arriva.

Volgens centrummanager Gijs Holla was het tot nu toe niet altijd duidelijk waar passagiers uit moesten stappen voor een bezoek aan voorzieningen in de Leidse binnenstad: ‘Een voorbeeld daarvan is het Kort Rapenburg, waar bezoekers voor onder andere de winkels in de Bree- en Haarlemmerstraat, maar ook bezoekers voor het Japanmuseum kunnen uitstappen. Door de toevoeging van pictogrammen aan de reisinformatie, wijzen we bezoekers aan de binnenstad beter de weg’. De nieuwe pictogrammen zijn onder andere toegevoegd bij de haltes op de Pelikaan, Steenstraat en Korevaarstraat.

De centrummanager ziet de verbetering van de informatievoorziening als een resultaat van een goede samenwerking tussen partijen in de stad: ‘Als Centrummanagement en gemeente Leiden zoeken we voortdurend naar manieren om het voor bezoekers gemakkelijker te maken de binnenstad te bezoeken. We zijn verheugd dat we nu samen met Arriva weer een nieuwe stap hebben kunnen zetten’.

Annemarie Hoogeveen, regiodirecteur West bij Arriva: ‘Naast de reizigers uit Leiden en omstreken, zijn er ook niet-Leidenaren die naar de stad komen. Daarnaast is Leiden dit jaar City of Science 2022, wat weer veel extra toeristen aantrekt. Wij hebben gekeken hoe we een brede doelgroep nog beter op weg kunnen helpen hun weg te vinden. Met de pictogrammen denken wij dat we dit voor veel reizigers nog aantrekkelijker én gemakkelijker hebben gemaakt’.

Meer interessant nieuws

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de binnenstad