logo logo
 
 

Dit doet CML tijdens de coronacrisis


Omdat de gevolgen van de coronacrisis nog lang gevoeld gaan worden in de Leidse binnenstad, is het Centrummanagement op verschillende fronten bezig de belangen van ondernemers te behartigen. Hieronder lees je wat het Centrummanagement op dit moment doet. 

Koop lokaal-campagne
Meteen in de week waarin de eerste maatregelen werden genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, startten wij de campagne 'Koop lokaal, juist nu'. In de eerste weken zijn al meer dan 80.000 Leidenaren bereikt met deze campagne. Daarnaast hebben we samen met Leiden Marketing de pagina Thuis in Leiden opgezet, waar initiatieven van ondernemers die op creatieve wijze met de crisis omgaan worden verzameld. We brengen hier ook graag jouw activiteiten onder de aandacht, vul daarvoor dit formulier in. 

Informatievoorziening 
Samen met de gemeente verzorgen wij de informatievoorziening over maatregelen die voor ondernemers worden genomen, zowel op lokaal als landelijk niveau. Alle informatie met betrekking tot de coronacrisis is op deze pagina te vinden.

Belangenbehartiging 
We staan in nauw contact met de gemeente Leiden om te pleiten voor maatregelen die ondernemers helpen, zoals uitstel van gemeentelijke belastingen en het instellen van stimuleringsmaatregelen. 

Parkeercampagne
Er wordt hard gewerkt aan een parkeercampagne die wordt gestart na de crisis, met korting voor bezoekers en het vergroten van de bekendheid van de nieuwe garages.

Winkelcampagne 
Na de crisis starten we samen met Leiden Marketing de winkelcampagne 'Trakteer jezelf op Leiden' om mensen weer naar de Leidse binnenstad te trekken. 

Evenementen
Waar mogelijk bieden we extra ondersteuning bij evenementen die voor meer bezoekers in de binnenstad zorgen. 

Steun aan huurders
Samen met ondernemersorganisaties hebben we verhuurders opgeroepen coulant om te gaan met de betaling van huren en, waar mogelijk, flexibel om te gaan met de situatie. Voor huurders die uitstel van de betaling van huur willen aanvragen, is een modelbrief opgesteld die je onderaan deze pagina kan downloaden. 

Anderhalve-meter-economie
Samen met Leidse ondernemersorganisaties en de gemeente Leiden denken we na over de invulling van de anderhalve-meter-economie. Zo willen we ervoor zorgen dat, vanaf het moment dat het mogelijk is, de Leidse ondernemers weer zo snel mogelijk open kunnen. Heb je zelf ideeën over de invulling van de anderhalve-meter-economie, mail ons dan naar info@centrumvanleiden.nl