01-30-2023

Ruim 1100 gasten voor Liever in Leiden Restaurantweek

Met een nieuw concept werd van 23 tot en met 29 januari de Liever in Leiden Restaurantweek georganiseerd: gasten reserveerden dit keer niet direct bij een Leids restaurant, maar werden aan de hand van een vragenlijst ingedeeld bij een restaurant om hen zo kennis te laten maken met het gevarieerde horeca-aanbod in de Leidse binnenstad. Met succes: meer dan 1100 gasten werden afgelopen week bij een restaurant in de binnenstad verrast.

Saskia Hudig, projectmanager evenementen bij het Centrummanagement Leiden, vertelt dat het doel van de Restaurantweek was het bekend maken van Leidenaren met de diversiteit aan horeca in de Leidse binnenstad: ‘Mensen gaan vaak naar dezelfde restaurants als ze uiteten willen. Door dit keer niet de keuze aan de gasten te laten, maar hen een vragenlijst in te laten vullen, was het voor de bezoekers een verrassing waar ze terecht zouden komen’.

Hudig kijkt met veel tevredenheid terug: ‘Januari is traditioneel gezien een periode waarin minder mensen uiteten gaan. Naast het verrassen van gasten, wilden we het bezoek aan de Leidse restaurants stimuleren. Met meer dan vijfhonderd reserveringen en 1100 gasten, hebben we een goede impuls gegeven aan het restaurantbezoek deze maand’.

Meer interessant nieuws

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de binnenstad