10-22-2021

Sfeervol en verrassend programma tijdens Winter Wonder Weken 2021

Kon vorig jaar door de coronacrisis een groot gedeelte van het programma van de Winter Wonder Weken geen doorgang vinden, is het Centrummanagement Leiden verheugd om aan te kondigen dat er dit jaar rondom de feestdagen een bomvol programma in de Leidse binnenstad plaatsvindt. Van de intocht van Sinterklaas op 13 november tot de Drijvende IJsbaan die tot 9 januari op de Nieuwe Rijn te vinden is, staat de binnenstad rond de feestdagen in het teken van sfeervolle en verrassende activiteiten.

Update 12 november: De nieuwe coronamaatregelen hebben ook gevolgen voor de evenementen van de WinterWonderWeken. Op dit moment zijn we aan het kijken op welke manier zoveel mogelijk elementen toch kunnen doorgaan. Houd onze website in de gaten voor de laatste updates.

Dit jaar keren een aantal vertrouwde elementen van de Winter Wonder Weken terug in de Leidse binnenstad, zoals de Sint-intocht en het Huis van Sinterklaas in de Waag. Daarnaast zal ook de Drijvende IJsbaan weer voor veel schaatsplezier zorgen op de Nieuwe Rijn, vindt de Nostalgische Kermis plaats op de Garenmarkt, worden er verschillende lichtkunstwerken geplaatst en worden er na een jaar afwezigheid weer twee Korenweekenden georganiseerd.

Daarnaast staan er dit jaar ook een aantal nieuwe evenementen op het programma van de Winter Wonder Weken. In samenwerking met Letterlijk, het Internationaal Letteren Festival, & Stad van Geheimen wordt er in het Pieterskwartier een spannende speurtocht georganiseerd naar geheimen die in dit historische deel van de binnenstad te vinden zijn. Daarnaast vindt op 18 december als afsluiting van het Letterlijk Festival de eigentijdse boekenmarkt Bites & Books plaats. Een ander nieuw onderdeel van de Winter Wonder Weken is Rembrandt in de Winter. Na het grote succes van de Rembrandtdagen in de zomer van 2019, zal nu op 11 december de Hooglandse Kerkgracht worden omgetoverd tot een zeventiende eeuws tafereel, met honderden figuranten en acteurs.

Siebe Winnubst, projectmanager Evenementen bij het Centrummanagent Leiden, kijkt uit naar de nieuwe elementen die zijn toegevoegd aan de Winter Wonder Weken: ‘Door meer spreiding in de programmering van de Winter Wonder Weken, zorgen we ervoor dat het in november en december in de hele binnenstad bruist en gezellig is. Hierdoor profiteren nog meer ondernemers van de binnenstad van de inspanningen van het Centrummanagement om de stad aantrekkelijk en economisch vitaal te houden’. Daarnaast kijkt Winnubst uit naar de samenwerking met de vele organisaties en vrijwilligers die betrokken zijn bij de Winter Wonder Weken: ‘Dit jaar zal het overgrote gedeelte van de activiteiten rondom de feestdagen weer door kunnen gaan, we wensen alle vrijwilligers en betrokkenen dan ook veel plezier en zijn hen dankbaar voor hun tomeloze inzet om gezamenlijk onze stad nog bruisender te maken’.

 

Het volledige programma

Foto: Richard Steenvoorden

Intocht van Sinterklaas
13 november 2021

Beestenmarkt / Garenmarkt

Geheimen van het Pieterskwartier
13 november - 9 januari

Pieterskwartier

Sinterklaas Nieuws Leiden
Vanaf 8 november

Sleutelstad

Huis van Sinterklaas
20 november - 2 december

De Waag

Het 5 decemberfeest
5 december

Sleutelstad

Winterse Lichtjesweken
December

Pieterskwartier

Grote Kerstbomen
Vanaf 7 december

Beestenmarkt / Hooglandse Kerkplein

Drijvende IJsbaan
10 december - 9 januari

Nieuwe Rijn

Nostalgische Kermis
10 december - 9 januari

Garenmarkt

Lichtobjecten
10 december - 9 januari

Nieuwe Rijn / Sint Jorissteeg

Korenweekenden
11-12 en 18-19 december

Verspreid door stad

Verlengde zaterdag (kerst)markt
18 december

Aalmarkt / Stille Rijn

Bites & Books, Vier het Pieterskwartier
18 december

Pieterskerkhof

Rotary Santa Run
16 december

Nieuwe Rijn

Meer interessant nieuws

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de binnenstad