07-18-2022

Voordelig en groen pakketten bezorgen: MOSS. en Centrummanagement gaan samenwerken

Eind vorig jaar startten MOSS. Last Mile Heroes en het Centrummanagement Leiden, in samenwerking met de gemeente Leiden, een actie met gratis fietsbezorging van pakketjes in de Leidse regio. Met succes: in drie maanden tijd werden 5.000 pakketten gratis bezorgd. Vanwege dit succes sluiten MOSS. en het Centrummanagement nu een langdurige samenwerking voor het voordeliger bezorgen van pakketten, als ondersteuning van de koop lokaal-beweging Liever in Leiden. Centrummanager Gijs Holla bezegelde de samenwerking afgelopen donderdag met het plakken van Liever in Leiden-stickers op de MOSS.-bakfietsen.

Door de samenwerking kunnen ondernemers van de Leidse binnenstad hun pakketten voor een gereduceerd tarief laten bezorgen door MOSS.: in plaats van €5,75 betalen binnenstadondernemers slechts €5,00. Ondernemers zitten hierbij niet vast aan een contract: men betaalt alleen voor de pakketten die verstuurd worden. Na het aanmelden van je pakket wordt deze na 14:00 opgehaald en nog dezelfde dag per fiets bezorgd. Voor pakketten die buiten de Leidse regio bezorgd moeten worden, handelt MOSS. de bezorging af via het landelijke netwerk van fietskoeriers.

Centrummanager Gijs Holla is verheugd met de samenwerking: ‘Bij lokaal winkelen hoort natuurlijk ook lokaal bezorgen. Met deze samenwerking zorgen we ervoor dat Leidse ondernemers lokale bestellingen voordeliger kunnen laten bezorgen door een lokaal, Leids initiatief, met bezorgers die oog hebben voor de leefbaarheid in de stad’.

Moss Dolman: ‘Het lokaal bezorgen neemt op het moment een enorme vlucht, we kijken ernaar uit om nog meer Leidse pakketten te kunnen gaan bezorgen’. 

Ben je binnenstadondernemer en wil je jouw bestellingen in de Leidse regio per fiets laten bezorgen? Neem dan contact op met MOSS. via leiden@moss.today.

Meer interessant nieuws

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de binnenstad