02-20-2023

Zero Emissie Stadsdistributie: dit gaat er gebeuren

Deze week ontvangen ondernemers met een bestelauto een brief van de Rijksoverheid over emissieloze stadsdistributie. Leiden heeft, samen met 40 andere steden, de ambitie vanaf 2025 alleen nog schone vervoersmiddelen voor goederenvervoer toe te staan in de binnenstad.

Dit betekent Zero Emissie Stadsdistributie

Na het invoeren van de Zero Emissie Stadsdistributie zal de bevoorrading van winkels, horeca en andere ondernemingen op een schone manier moeten worden gedaan. Een voorbeeld hiervan is elektrisch vervoer. Daarnaast wordt er gekeken naar manieren om de bevoorrading slimmer te maken, bijvoorbeeld door het bundelen van leveringen en het vervoer over water. 

Wat betekent dit voor jou als ondernemer? 

Als ondernemer kan het nodig moeten zijn om over te stappen op andere manieren van vervoer, of de aanschaf van een nieuwe bestelauto. Benieuwd of dit het geval is? Op deze pagina kun je checken of je een nieuwe bestelauto nodig hebt.  

Meer informatie & subsidies

Op de website van de Gemeente Leiden is meer informatie terug te vinden over de gevolgen van Zero Emissie Stadsdistributie, de planning en de mogelijkheden die er voor subsidie zijn, bijvoorbeeld voor de aanschaf van een nieuwe bestelauto. 

Dit doet het Centrummanagement

Het Centrummanagement werkt samen met de gemeente om ervoor te zorgen dat de emissieloze stadsdistributie haalbaar en betaalbaar wordt ingevoerd, met maatwerk voor ondernemers die dat nodig hebben. 

Heb je vragen over wat emissieloze stadsdistributie voor jou betekent?

Neem contact met ons op voor vragen en advies: 

E-mailadres

info@centrumvanleiden.nl

Telefoonnummer

071 514 04 35

Meer interessant nieuws

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de binnenstad