07-20-2021

Zoektocht naar overnamekandidaat Oil & Vinegar

Ondanks de coronacrisis heeft de Leidse binnenstad op dit moment een historisch lage winkelleegstand. Veel nieuwe ondernemers weten hun weg te vinden naar de Sleutelstad voor het starten van een nieuwe zaak, of voor het overnemen van een winkel of horecagelegenheid. Om ook voor de toekomst een verrassend en groot winkelaanbod voor Leiden te behouden, ondersteunt het Centrummanagement Leiden onder het motto ‘Leidse parel: opvolger gezocht’ ondernemers die een opvolger zoeken. Daarom wordt de schijnwerper nu op Oil & Vinegar op de Haarlemmerstraat gericht.

Sinds 2002 hebben Bennie en Renate Vlasblom hun delicatessenwinkel Oil & Vinegar gespecialiseerd in mediterrane keuken. Vlasblom: ‘Doordat we een kleine onderneming zijn in een grote, bekende organisatie, hebben we een verrassend en vernieuwend assortiment. Dit heeft er toe geleid dat we over de afgelopen jaren een grote vaste klantenkring hebben weten op te bouwen in Leiden en omstreken’. Doordat de winkel onderdeel uitmaakt van de Oil & Vinegar franchiseformule is de winkel ook voor mensen van buiten Leiden zeer herkenbaar in de winkelstraat en worden er daarom ook veel toeristen verwelkomt.

Tijd voor een nieuwe uitdaging

Hoewel de winkel ondanks de coronacrisis nog steeds erg goed loopt, hebben Bennie en Renate Vlasblom besloten dat het na bijna twintig jaar tijd wordt om een andere uitdaging aan te gaan. Voor een potentiële overnamekandidaat wordt gezocht naar iemand die affiniteit heeft met de producten van Oil & Vinegar en binnen de formule zijn eigen stempel kan drukken op het concept van Oil & Vinegar. Vlasblom: ‘We zijn op zoek naar iemand die met veel plezier de klanten ontvangt en het verhaal achter de producten kan vertellen. Zo blijft deze winkel ook in de toekomst behouden voor de Haarlemmerstraat’.

Over ‘Leidse parel: opvolger gezocht’

Het in stand houden van de economische vitaliteit van de Leidse binnenstad – een van de grootste werkgevers in de regio – is een van de kerntaken van het Centrummanagement. Onder het motto ‘Leidse parel: opvolger gezocht’ zetten we ons netwerk en communicatiekanalen in om opvolgers te vinden voor winkels en horecagelegenheden die voor het unieke karakter van de Leidse binnenstad zorgen.

Geïnteresseerd in overname van Oil en Vinegar?

Geïnteresseerden voor de overname van Oil en Vinegar kunnen contact opnemen met Sofie Dijkhuizen van het Centrummanagement Leiden via sofie@centrumvanleiden.nl.

Meer interessant nieuws

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de binnenstad